Susret na Poljudu

Paolo Tramezzani uoči Osijeka: “Imaju najboljeg trenera u HNL-u, odlična su momčad”

P. N.

Paolo Tramezzani/V. KARUZA

Paolo Tramezzani/V. KARUZA

Nije ovo susret Tramezzanija i Bjelice. Postoji veliki respekt s obje strane. Znamo da imamo put koji želimo nastaviti - kaže trener Hajduka



SPLIT Pred Hajdukom je novi ispit. U 29. kolu HNL-a na Poljud u petak (20.30 sati) stiže Osijek.


– Za mene je Osijek odlična momčad. U prvenstvu rade sjajne stvari ove sezone i po mom mišljenju imaju najboljeg trenera u HNL-u. To je dokazao u više navrata i čestitam mu na tome. Pohvalio bih i svoje igrače na onome što rade u posljednjim utakmicama. Za nas je ovo važna utakmica, kao što su bile i one prije. Znamo da nas čeka težak protivnik koji dolazi u našu kuću kako bi produžio snove o osvajanju prvenstva.


Moramo biti vrlo oprezni, a uz to nastojati odigrati našu igru s kvalitetom koju imamo, a koju su igrači pokazali u zadnje vrijeme. Uz to moramo biti bolji u nekim segmentima. Želim da ovu utakmicu budemo opušteni i neopterećeni. Sve utakmice su važne, a kako se prvenstvo bliži kraj značaj je sve veći – rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani, a zatim dodao:




– Nije ovo susret Tramezzanija i Bjelice. Postoji veliki respekt s obje strane. Znamo da imamo put koji želimo nastaviti. Imamo puno entuzijazma koji je vidljiv svakog dana na treninzima. Pozitivne stvari su brojne, bez obzira na rezultat. U ovakvim utakmicama kao što je susret s Osijekom moraš smanjiti pogreške. Analizirali smo sve njihove utakmice. Dolaskom Santinija na zimu momčad se promijenila. Dosta toga ovisi o njemu i Mierezu.


Bez obzira na taktičke postavke i individualnu kvalitetu za mene je Osijek dobar i kada ima loptu u nogama, ali i kada su bez nje. Imaju dva dobra napadača, ali i dobre veznjake koji se ubacuju iz drugog plana. U obrani su vrlo solidni. Moramo pronaći prostore u njihovoj obrani i iskoristiti naše kvalitete.


Zadovoljan je Talijan i kako njegova momčad izgleda u posljednje vrijeme…


– U posljednjim utakmicama smo napredovali u situacijama kada nemamo loptu. Ne riskiramo previše u obrambenom dijelu, a u napadu smo opasniji od naših protivnika. Biti solidan i kompaktan prema nazad momčadi daje sigurnost u situaciji kada ima loptu u nogama. U napadu imamo kvalitetu, kreiramo šanse. Ima još puno stvari na kojima možemo raditi, ali miran sam kada vidim kako igrači pristupaju svakom treningu. Rijetko moram podignuti glas na treningu. To je lijepo. Momčad se gradi na utakmicama, na treninzima, ali vidim da su igrači zajedno u svim trenucima. To je dobar znak – zaključio je Tramezzani.