Loše igre

Ovo su tri goruća problema u igri Hajduka koja na Poljudu moraju pod hitno riješiti ako žele napasti trofeje

P. N.

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Sva sreća što se susret zbog renoviranja travnjaka na Šubićevcu prebacio na poljudski, jer da su bijeli morali otići u goste najbližem susjedu ne znamo kako bi dalmatinski derbi završioSPLIT Nakon europske blamaže i eliminacije od Tobola iz Kazahstana poljudska ljepotica se dobrano zatresla. S mnogo straha čekao  se prvenstveni sraz sa Šibenikom na Poljudu. Sva sreća što se susret zbog renoviranja travnjaka na Šubićevcu prebacio na poljudski, jer da su bijeli morali otići u goste najbližem susjedu ne znamo kako bi dalmatinski derbi završio. Ovako su Splićani iskoristili prednost domaćeg terena i na kraju minimalnim rezultatom osvojili tri boda, odnosno ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu. Hajduk boljeg protivnika nakon europske sramote nije mogao poželjeti. Nakon devedeset i nešto minuta pamtiti će samo konačan ishod, pišu se tri boda. I ništa drugo. U prvom dijelu bijeli su bili bolji, dva puta se zatresla greda iznad glave gostujućeg čuvara mreže Rogića. Bilo je još prilika koje prije svih nije iskoristio Mlakar. Jedini gol kojeg je postigao Eduok uz mnogo sreće. U nastavku susreta igrači Hajduka nisu niti jednom ugrozili vrata gostiju.


Nije ovo po prvi puta da momčad švedskog stratega u drugom dijelu ostaje bez snage i da protivnika kontrolira situaciju. Sva sreća gosti su bili neučinkoviti, bez prave ideje i osim prilike Bačelić-Grgića nisu ozbiljnije ugrozili vrata domaćina. Ne mogu su igrači i trener Hajduka žaliti na umor jer je Šveđanin u početnu jedanaestoricu uveo pet odmornih igrača u odnosu na jedanaestorku koja je doživljela blamažu u Kazahstanu. Te promjene nisu umnogome promjenile krvnu sliku momčadi. Štoviše, još su jednom bijeli i njihovi navijači strijepili do kraja i to protiv Šibenika koji će se s Hrvatskim dragovoljcem boriti za prvoligaški život. Može li Hajduk u narednim danima i mjesecima izgledati bolje? Sigurno da može!


U ovom trenutku tri su glavna, najveća problema u momčadi i igri bijelih. Prvi je da je obrana na čeku sa vratom i kapetanom Kalinićem nesigurna. Drugi gorući problem je vezna linija. Krovinović i Vuković se trude, muče za zatvore sve rupe, ali ne uspijevaju, jer nemaju pomoć suigrača. Treći i najveći problem je trener Gustafsson. Teško se nosi velikom zadaćom vođenja Hajduka. Pobjeda nad Šibenikom omogućila mu je da malo predahne, ali u svakoj idućoj utakmici bit će pod povećalom.