Ludilo se nastavlja

Ovo je novo normalno: Engleski klubovi ne puštaju Brazilce na kvalifikacije za SP iako su cijepljeni!

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prema pravilima koja su trenutno na snazi ​​u Velikoj Britaniji svi koji dolaze iz zemalja s crvenog popisa morat će u karanteni provesti deset danau hotelu koji je odabrala vlada, bez obzira na to je li putnik primio cjepivo ili neLONDON Devet brazilskih nogometaša neće moći igrati kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo jer su engleski klubovi u kojima igraju i vodstvo Premier League prošli tjedan odlučili ne dopustiti svojim nogometašima da igraju za reprezentacije zbog ograničenja vezanih za koronavirus.


Prema pravilima koja su trenutno na snazi ​​u Velikoj Britaniji svi koji dolaze iz zemalja s crvenog popisa morat će u karanteni provesti deset dana u hotelu koji je odabrala vlada, bez obzira na to je li putnik primio cjepivo ili ne.


Brazil, koji je prvi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi s 18 bodova iz šest utakmica, od 2. do 9. rujna odmjerit će snage s Čileom, Argentinom i Peruom. No za brazilsku reprezentaciju neće moći nastupiti Thiago Silva (Chelsea), Richarlison (Everton), Ederson i Gabriel Jesus (Manchester City), Raphinha (Leeds United), Alisson, Fabinho i Firmino (Liverpool) te Fred (Manchester United).
Suprotno odluci Premier lige, engleski nogometni klub Aston Villa dopustio je argentinskim igračima Emilianu Martinezu i Emilianu Buendiji da napuste Veliku Britaniju i igraju za Argentinu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Venezuele i Brazila, ali neće igrati u svojoj trećoj utakmici protiv Bolivije.


Zvijezdi Liverpoola Mohamedu Salahu njegov klub Liverpool također nije dopustio da zaigra za Egipat u kvalifikacijama  za Svjetsko prvenstvoprotiv Angole i Gabona.