Josip Mišić

Osvojio je naslov prvaka s Rijekom, a sada se vraća na Rujevicu u dresu Dinama: “Mi znamo kako se bori za prvo mjesto”

Davor Petrović

DERBI U NEDJELJNOM VEČERNJEM TERMINU - Adam Gnezda Čerin i Josip Mišić/Foto PIXSELL

DERBI U NEDJELJNOM VEČERNJEM TERMINU - Adam Gnezda Čerin i Josip Mišić/Foto PIXSELL

Vjerujem da smo dovoljno kvalitetni da stanje na ljestvici ostane nepromijenjeno do kraja prvenstva. Pobijedimo li na Rujevici, Rijeku ćemo možda i izbaciti iz te priče o borbi za prvo mjesto - kaže 27-godišnji Vinkovčanin



ZAGREB Uoči derbija s Rijekom žitelji Maksimirske 128 tvrde da se stanje u njihovim redovima popravlja iz dana u dan. Zdravstveni problemi trebali bi biti stvar prošlosti, što će reći da za momčad konkuriraju svi igrači, osim oporavljenika Luke Ivanušeca. K tome, Dinamo je u nedjelju savladao Hrvatski dragovoljac i odvojio se na dva boda od najbliže pratnje.


– Na Rujevicu putujemo u dobrom raspoloženju. U prošlom kolu smo pobijedili Hrvatski dragovoljac i ispunili cilj da ostanemo na vrhu. Istina, igra nije bila nešto pretjerano bajna, ali na kraju se samo gledaju osvojeni bodovi. Kvalitetno treniramo i sigurno ćemo spremni dočekati derbi s Rijekom – kaže Josip Mišić.


Korekcije


Kroz nekoliko posljednjih utakmica stvorio se dojam da je Dinamu potrebno cijelo prvo poluvrijeme da uhvati »radnu temperaturu«. Tako je bilo i protiv Hrvatskog dragovoljca. Kako to izgleda iz igračke perspektive?


– Ne bih se složio da je baš tako. Možda je bilo nekih utakmica u kojima smo prvo poluvrijeme odigrali ispod svoje razine, ali to se ne događa svaki put. Jednostavno, u našoj ligi mi smo momčad koja napada i diktira ritam, a suparnici se ponekad tako postave da nam ne daju puno prostora.




U tim situacijama se dogodi da ne možemo napraviti ništa konkretno, ali zato do poluvremena vidimo što nije bilo dobro i korigiramo greške za nastavak. Sigurno je da bi za nas bilo bolje da nema tih slabijih razdoblja na početku utakmice, ali najvažnije je da uredno skupljamo bodove i držimo prvo mjesto.


Proteklih godina Dinamo je u ovoj fazi sezone obično imao opipljivu bodovnu prednost, a sada mu za vrat pušu Osijek, Rijeka i Hajduk. Povrh toga, u preostalih osam utakmica očekuju vas četiri derbija. Stvara li ta situacija dodatni pritisak u svlačionici, pogotovo sada, uoči odlaska na Rujevicu?


– Sve utakmice donose pritisak, a ne samo derbiji. Jasno nam je da nas na Rujevici očekuje vrlo zahtjevna utakmica, ali mi tamo idemo po pobjedu. Naravno, svjesni smo da i Rijeka sigurno ima isti plan. Zbog toga mislim da naši konkurenti osjećaju veći pritisak od nas.


Mi smo se kroz protekle sezone naučili na to, a oni nisu bili u puno takvih situacija, da im svaka utakmica donosi veliki imperativ. Sportski je da nas Rijeka, Osijek i Hajduk žele skinuti s vrha. Međutim, mi znamo kako se bori za prvo mjesto, a oni to tek pokušavaju postići. Vjerujem da smo dovoljno kvalitetni da stanje na ljestvici ostane nepromijenjeno do kraja prvenstva.


U tom smislu ovaj derbi ima veliku važnost. Može li ishod gostovanja na Rujevici usmjeriti završnicu sezone za Dinamo?


– U ovom dijelu prvenstva svaka utakmica je važna. Pobijedimo li na Rujevici, nastavit ćemo svoj niz dobrih rezultata, a Rijeku ćemo udaljiti od vrha, možda i izbaciti iz te priče o borbi za prvo mjesto. Mislim da je njima ova utakmica izuzetno važna iz tog razloga. U ovoj fazi prvenstva Rijeka nema puno izbora i sigurno mora tražiti pobjedu u tom derbiju. U nedjelju navečer ćemo vidjeti kako će sve to završiti.


Vučkić u formi


Ove sezone Dinamo je već odigrao četiri utakmice s Rijekom. U prvenstvu ste zabilježili dva neriješena rezultata (3:3, 3:3) i pobjedu (2:0), a u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa doživjeli ste poraz u Zagrebu (1:3). Postoji li u Rijeci igrač kojeg biste izdvojili kao najveću opasnost za Dinamo?


– Kako stvari stoje u zadnje vrijeme, Haris Vučkić je u najboljoj formi, što je i potvrdio s dva gola u Puli. Međutim, jasno je da Rijeka ima puno kvalitetnih igrača jer inače ne bi bila tako visoko na ljestvici. Zato mislim da nema smisla izdvajati pojedince. Rijeka je jaka momčad, a to znači da moramo paziti na sve njih.