Prva HNL

Osijek barem privremeno prvi nakon pobjede 3:0 nad Lokomotivom

Hina

Ramon Mierez/Foto PIXSELL

Ramon Mierez/Foto PIXSELL

Bila je to premijera Jerka Leke na klupi Lokomotive nakon što je Goran Tomić ove zime napustio Kajzericu i preselio u Kinu. I neće je pamtiti po dobrome...



ZAGREB U prvom susretu 17. kola Prve HNL Osijek je u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu sa 3-0 i barem privremeno preuzeo vodstvo na ljestvici.


Bila je to premijera Jerka Leke na klupi Lokomotive nakon što je Goran Tomić ove zime napustio Kajzericu i preselio u Kinu. I neće je pamtiti po dobrome.


Gosti su uvjerljivo slavili, a golove za Osijek zabili su Ramon Mierez (18, 35-11m) i Damjan Bohar (58), a Lokomotiva je od 48. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen Grk Kyriakos Papadopoulos.




Osijek je poveo u 17. minuti golom argentinskog napadača Miereza. Iz kornera je ubacio Bočkaj, vratar Santini je loše procijenio let lopte i ostao je “kratak”. To je iskoristio prisebni Mierez i glavom sa pet, šest metara bez problema pogodio praznu mrežu.


U 35. minuti je bilo 2-0, a pogodak je ponovo zabio Mierez i to iz kaznenog udarca. Santini je krenuo u lijevu, a lopta je otišla u u njegovu desnu stranu za 2-0. Jedanaesterac je skrivio Cokaj koji je u skoku držao Osijekovog igrača, a sudac Ivan Bebek je dosudio prekršaj nakon “asistencije” VAR-a.


Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 48. minuti kada je Grk Kyriakos Papadopoulos zaradio drugi žuti, a “lokosi” ostali s igračem manje.


Osijek je to iskoristio i do kraja susreta zabio još jedan gol. Za 3-0 je zabio Bohar u 58. minuti, nakon što je Bočkaj sa 15 metara odlično pucao i pogodio desnu vratnicu. Lopta se odbila do Bohara koji je bez ikakvih poteškoća matirao Santinija. Činilo se kako je Bohar bio u zaleđu, no VAR je ponovo bio sretan za goste.


U 86. minuti gosti su zabili i četvrti pogodak, no Ercegov gol je poništen nakon što je VAR provjerom utvrđeno Mierezovo zaleđe.


Osijek je današnjom pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici sa 36 bodova, tri više od Dinama koji ima i dvije utakmice manje. Gorica je treća sa 30 bodova, a zatim slijede Rijeka (23), Hajduk (17)… Lokomotiva je ostala na osmoj poziciji sa 12 bodova, dva više od “fenjeraša” Istre 1961.