Druga HNL

Orijentaši s novim trenerom gostuju kod Dugopolja: “Nadamo se prvoj pobjedi ove sezone”

Ivan Volarić

Carlo Berković/Foto PIXSELL

Carlo Berković/Foto PIXSELL

Došao je novi trener, nadamo se da ćemo se brzo prilagoditi i da ćemo već u Dugopolju krenuti s pobjedama - govori Carlo Berković, vratar Krimejčana



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 danas bi od 17 sati trebali odraditi susret 3. kola Druge HNL, prvi pod vodstvom novoga trenera Damira Milinovića. Mala zadrška je neophodna jer mnoge dalmatinske ekipe su odgodile svoje posljednje susrete zbog koronavirusa pa ne treba isključiti ni takvu mogućnost. Doduše, s Krimeje su tijekom tjedna bili u kontaktu s vodstvom Dugopolja koje ne vjeruje u takav scenarij, štoviše, dopustili su igračima Orijenta 1919 da na njihovu travnjaku odrade trening večer prije utakmice. Milinović je tako dobio dva treninga za detaljnije upoznavanje momčadi prije službenog debija.


Prilagodba


– Iskreno, nas igrače nije iznenadio Budicinov odlazak. O tome se počelo pričati odmah nakon kvalifikacija. Prijelazni rok je ovoga ljeta specifičan, dosta dugačak, a iza nas je dobra sezona i prirodno je očekivati da će biti ponuda, kako za nas igrače, tako i za trenera. Došao je novi trener, nadamo se da ćemo se brzo prilagoditi i da ćemo već u Dugopolju krenuti s pobjedama – govori Carlo Berković, vratar Krimejčana, koji je svojedobno branio za Pomorac, ali ne kada je Milinović bio trener.


– Zvao me kasnije u Cibaliju, međutim, nisam se odlučio na taj iskorak. Svaki trener donese nešto svoje, vjerujem i nadam se da će svaka promjena donijeti nešto pozitivno, kao što je to bio slučaj do sada. Nadamo se dobrim rezultatima, da ćemo u prvom redu što prije osigurati ostanak, a onda ćemo vidjeti hoćemo li se ponovo uspjeti uključiti u borbu za sam vrh ljestvice – dodao je Berković.




Krimejčani su prvo bili pet mjeseci bez utakmica, pa su odigrali dvije kvalifikacijske i jednu prvenstvenu (remi u Osijeku) utakmicu, a onda je opet uslijedila pauza (Junak na Krimeji) zbog korone.


Prava forma


– Svako malo se mijenja situacija vezano uz koronu. Nadam se da ćemo sada ući u ritam utakmica da što prije uđemo u pravu formu i osvojimo što više bodova. Dugopolje? Nismo se još previše informirali o njima. Međutim, sve dalmatinske momčadi su na svojem terenu zahtjevne. Unatoč tome, nadamo se prvoj pobjedi ove sezone. Gostovanja su prošla sezone bila forte mlade Orijentove momčadi.


– Osvojili smo više bodova na gostovanjima nego na Krimeji. Nadam se da ćemo kod novoga trenera nastaviti taj trend, ali i da ćemo popraviti naš učinak na domaćim utakmicama – poručio je Berković.


Novi trener Krimejčana neće bitnije mijenjati sastav u odnosu na posljednje utakmice. Dva treninga su premalo za neke veće taktičke i kadrovske korekcije u ekipi. Milinović na put nije poveo jedino Benjamina Ivančevića koji je ozlijeđen.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore