Carlo Berković

Vratar futsal momčadi Rijeke uoči fešte na Trsatu: “Sada navijamo da Rijeka proslavi dvije nogometne titule”

Ivan Volarić

Carlo Berković/Foto M. LEVAK

Carlo Berković/Foto M. LEVAK

Bilo bi lijepo da u nedjelju na Trsat dođe što više navijača, da zajedno proslavimo prvo mjesto. Onda čekamo i navijamo da isto ostvare i dečki s Rujevice - kaže Berković



RIJEKA   Futsal momčad Rijeke visokom pobjedom u Vinkovcima (8:3) osigurala je titulu prvaka u Prvoj HMNL i ovjerila vizu za najviši rang natjecanja u Hrvatskoj. Zablistao je Slovenac Alen Fetić s pet pogodaka, a sjajnu partiju odigrao je vratar Carlo Berković. Riječki dečko zaključao je svoja vrata nakon rezultata 3:3 istekom prvoga poluvremena, u nastavku nije primio nijedan pogodak.


– Gostovanje u Vinkovcima bilo je slično kao i većina ovosezonskih gostovanja. U prvih deset minuta imali smo problema, a onda je u preostalih pola sata sve sjelo na svoje mjesto. Kada se podvuče crta, mislim da možemo biti zadovoljni učinjenim ove sezone. Jedina crna mrlja ostala je nakon ispadanja iz Kupa, međutim, ipak je prvenstvo bilo primarno. Nadam se da ćemo iduće sezone imati više sreće u Kupu – rekao je Berković.


Pojedinačna igračka kvaliteta, dobra fizička sprema, ali i snažan momčadski duh na kraju su se u većini utakmica pokazali presudnima.




– Kvaliteta nije bila sporna. Ipak su tu iskusni igrači poput Fetića, Sutona, Husarića… Osim njih imamo i dosta mladih igrača koji su dobivali priliku. Jednostavno smo u neke utakmice ušli lošije, kao da smo se prvo morali adaptirati na dvoranu. Bitno je na kraju da smo pobjeđivali i došli do našeg cilja. Pred nama su još dvije utakmice, bilo bi lijepo ne izgubiti, tako da završimo prvenstvo bez poraza te da se onda pošteno odmorimo za ono što nas čeka, a to je nastup u SuperSport hrvatskoj ligi.


Proslava titule


Riječani ove nedjelje od 17 sati dočekuju Brod 035 u posljednjoj domaćoj prvenstvenoj utakmici. Očekuje se velika futsal fešta, pune tribine, dolazak Armade, koja je ove sezone bila značajna podrška Bijelima na putu do titule i promocije. I za kraj, pobjednički pokal koji će završiti u rukama riječkog sastava i kapetana Kristijana Ciancija.


– Bilo bi lijepo da u nedjelju na Trsat dođe što više navijača, da zajedno proslavimo prvo mjesto. Onda čekamo i navijamo da isto ostvare i dečki s Rujevice, odnosno da Rijeka proslavi dvostruku nogometnu titulu. Mislim da su to i oni zaslužili svojim igrama i po svemu ostalome. Bila bi to baš lijepa riječka sportska priča u 2024. godini.


Satisfakcija


Berković je godinama čekao svoju priliku na velikim terenima, prošao je kroz omladinski pogon Rijeke, bio je treći vratar Bijelih, branio u Orijentu, Pomorcu, Interu, Opatiji…, ali nikada nije dočekao priliku zaigrati prvoligaški nogomet na travnjacima HNL-a.


– To mi je bila velika želja koju nisam uspio ostvariti. Želio sam makar probati braniti u Prvoj HNL, ali, nažalost, nisam dobio priliku. Ovo mi je na neki način određena satisfakcija, kada već nisam dobio prvoligašku priliku u velikom, onda da se barem okušam u prvoligaškim vodama u futsalu. Oduvijek sam volio igrati mali nogomet, nastupao sam na raznim turnirima, ali prva liga je – prva liga. Probat ću pa ako ne bude išlo, prepustit ću priliku nekom mlađem ha, ha…


Ambiciozna klupska uprava već je krenula u sastavljanje ekipe koja će igrati značajnu ulogu u SuperSport hrvatskoj ligi iduće sezone.


– Uprava i struka vidjet će trebamo li se pojačati. Sigurno bi bilo dobro osvježiti se nekim novim imenima. Opet, voljeli bismo da većina ove ekipe ostane na okupu i da se okušamo u jačoj konkurenciji. Prve sezone je najbitnije zadržati stabilnost, da steknemo iskustvo, a onda da u budućnosti napadnemo i prvo mjesto. Zašto ne! Ali, ajmo korak po korak, najbitnije je prve sezone što prije osigurati prvoligaški status, a onda je sve moguće… – zaključio je Berković.