Prva NL

Orijentaši nakon četiri boda u posljednje dvije utakmice ovoga petka dočekuju Kustošiju: “Nastaviti dalje na pozitivnom valu”

Ivan Volarić

Emanuel Črnko, Marinko Koljanin i Jure Srzić/I. VOLARIĆ

Emanuel Črnko, Marinko Koljanin i Jure Srzić/I. VOLARIĆ

Kustošija će vjerojatno biti u niskom bloku s pet braniča u zadnjoj liniji. Na nama je da to probijemo i pokušamo pobijediti - rekao je trener Jure Srzić



RIJEKA Na Krimeji je održana presica uoči domaćeg prvenstvenog sudara protiv Kustošije koji je na rasporedu ovoga petka od 15.30 sati.


– Momčad je u posljednje dvije utakmice bila na tragu onoga što očekujemo kada je govora o igrama. I rezultati su u tim susretima bili vrlo dobri. Momčad i trener zaslužuju komplimente za dobru igru u Zmijavcima gdje smo dvaput vodili i gdje će rijetko tko ove sezone ostati neporažen. Mislim da su igrači svjesni onoga što stalno govorimo, a to je da imamo kvalitetu i širinu. Na tom tragu očekujemo nastavak pozitivne serije, u sportu uvijek ima nekih imperativa i to je najljepše za sportaša. Očekujem da ćemo razveseliti novom pobjedom i priključiti se momčadima s vrha – rekao je u uvodu presice Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta s ovlastima sportskog direktora i prepustio riječ Emanuelu Črnku, ofenzivnom veznjaku Krimejčana koji se polako vraća u staru-dobru formu nakon ozljede koljena i dugotrajne, gotovo jednogodišnje stanke.


– Koljeno je super! Težak period je iza mene i htio bih se zahvaliti klubu, stožeru i svima koji su bili uz mene svo ovo vrijeme i davali mi podršku. Bilo je teško, ali sada je to iza mene. Željan sam igre, nogometa i lopte – govorio je 23-godišnji Varaždinac koji je ponikao u omladinskom pogonu Rijeke. – U posljednje dvije utakmice pokazali smo dosta dobrih stvari, a bilo je i nekih lošijih. Jasno, ove lošije smo analizirali, a dobre ćemo nastojati i dalje zadržati u našoj igri. Atmosfera u ekipi je super, željno očekujemo utakmicu protiv Kustošije u nadi da ćemo uz pomoć naših navijača ostvariti pozitivan rezultat i osvojiti tri boda.




Trener Jure Srzić u današnjoj utakmici neće moći računati na ozlijeđenog Andra Švrljugu i u Zmijavcima isključenog stopera Ibrahima Djibrillu. Orijentovog stratega uoči susreta s Kustošijom mogu zabrinuti dva podatka: prvi je da i nadalje gro pogodaka postižu braniči ili veznjaci, a drugi je da je čak triput ove sezone njegova momčad prokockala vodstvo… U Zmijavcima je Orijent dvaput vodio.


–  Dinamika utakmica je bila takva, dečki samo neke principe igre trebaju ispunjavati na većoj razini. Sve ostalo je zadovoljavajuće. Idemo na pozitivnom valu dalje, momčad se diže iz kola u kolo. Očekuje nas drugačiji suparnik nego Dugopolje. Kustošija će vjerojatno biti u niskom bloku s pet braniča u zadnjoj liniji. Na nama je da to probijemo i pokušamo pobijediti. Što se učinka napadač tiče, oni rade veliki posao za ekipu u fazi napada i obrane. Ulaze u šanse i vjerujem da će im se otvoriti kao što se otvorilo Dukađinu protiv Dugopolja gdje je svojim pogotkom praktički prelomio utakmicu. Vjerujem da će se i drugim igračima otvoriti. Vjerujem u njih jer znam da će im se otvoriti – rekao je Srzić.