Pripremna utakmica

Orijent i Tabor iz Sežane odigrali bez pobjednika na Krimeji, Monjac postigao dva pogotka pred Jakirovićem

Ivan Volarić

Mateo Monjac/Foto V. KARUZA

Mateo Monjac/Foto V. KARUZA

Hitronogi napadač Orijenta svojedobno je nosio dres slovenskog prvoligaša



RIJEKA Nogometaši Orijenta odigrali su neriješeno na Krimeji protiv posljednje momčad Prve slovenske lige u pretposljednjoj pripremnoj utakmici ove zime. Mateo Monjac zabio je dva pogotka (12′ i 40′) za Crvene u prvom poluvremenu. Na odmor se otišlo s minimalnom prednosti Krimejčana (u 43. minuti za goste je poentirao Miha Kompan Breznik), a gosti iz Sežane u završnici su stigli do konačnih 2:2 zahvaljujući Marku Seliškaru, koji je iskoristio nesporazum u užoj domaćoj obrani. Dino Šarković mogao je u samom finišu odvesti Orijent do pobjede, ali nije iskoristio stopostotnu priliku.


Posebno dojmljiv bio je drugi Monjčev pogodak, odnosno lob udarac s vrha šesnaesterca kojim je hitronogi napadač iznenadio vratara Tabora iz Sežane. Monjac je očito bio posebno inspiriran protiv svoje bivše momčadi. Dio utakmice zatvorene za javnost u društvu vodstva Orijenta promatrao je i Sergej Jakirović, trener Rijeke.


ORIJENT: Zadro, Braut, Mulac, Fatić, Ibiši, Monjac, Travaglia, Zrilić, Milanović, Dujmović, Tadejević. Još su igrali: Mohorović, Švrljuga, Jukičić, Macolić, Baboucarr, Dukađin, Senčar i Šarković.