Druga HNL

Orijent 1919 u Čakovcu ima priliku vratiti se pozitivnim rezultatima, u kadar se vraća Gerc

Ivan Volarić

POVRATNIK U MOMČAD - Vedran Gerc/Foto S. DRECHSLER

POVRATNIK U MOMČAD - Vedran Gerc/Foto S. DRECHSLER

Na treningu to izgleda dosta dobro. Probat ću malo više napuniti sredinu terena. Koliko me sjećanje služi, u Čakovcu je travnjak veliki i dobar za igru, pa ćemo probati ostvariti malo veći posjed i onda kroz to biti opasniji po suparnička vrata - govori trener Milinović



RIJEKA Nogometaše Orijenta 1919 drugoligaško kolo vodi u Čakovec. Današnji ogled (15.30 sati) protiv Međimurja prilika je za povratak pozitivnim rezultatima. Trener Damir Milinović neće imati na raspolaganju tri bitna igrača, Gojko Gadže mora odraditi utakmicu pauze zbog crvenog kartona dobivenog protiv Dugopolja, a Edin Fatić i Mateo Monjac su u istoj utakmici akumulirali tri žuta kartona. Dva bitna kotačića u veznom redu i krilnog napadača trener Krimejčana razmišlja nadomjestiti kroz promjenu sustava igre.


– Uigravali smo kroz tjedan novi sustav, probat ćemo igrati malo drugačije – govori Milinović. – Na treningu to izgleda dosta dobro. Probat ću malo više napuniti sredinu terena. Koliko me sjećanje služi, u Čakovcu je travnjak veliki i dobar za igru, pa ćemo probati ostvariti malo veći posjed i onda kroz to biti opasniji po suparnička vrata. Uvijek se stignemo vratiti na naš sustav 4-2-3-1.


Čakovčani su u zimskoj stanci doživjeli značajne promjene, otišao je i trener Goran Vincetić.




– Otišlo im je i nekoliko igrača, ali uglavnom to nisu bili prvotimci. Igraju kao i mi – toplo, hladno. Očekujem zanimljivu utakmicu po dobrom terenu i vjerujem da će nam to odgovarati. Uz promjene koje ćemo napraviti. Na to smo se odlučili što silom prilika, što iz želje da dobijemo na sigurnosti i posjedu lopte – dodao je Milinović, kojemu je ponovo na raspolaganju iskusni napadač Vedran Gerc, koji je prije 11 godina u dresu Rijeke u Čakovcu postigao svoj prvi prvoligaški »hat-trick«.


– Gerc se vraća, nadam se da ćemo biti opasniji po suparnički gol nego što smo bili u prijašnjoj utakmici – rekao je Milinović.