Druga HNL

Orijent 1919 s liderske pozicije na Krimeji dočekuje probuđeno Dugopolje: “Iskreno, još ne gledamo ljestvicu”

Ivan Volarić

Kristian Boglić/Foto PIXSELL

Kristian Boglić/Foto PIXSELL

Bitno je da ostvarujemo što bolje rezultate pa ćemo vidjeti gdje ćemo dogurati na ljestvici - kaže vratar Boglić



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 svoj niz od sedam utakmica u 20 dana započeli su pobjedom na Hreljinu, u okviru natjecanja za Županijski kup, nastavili prošloga petka prvenstvenim trijumfom u Sesvetama, a danas (16.30) im već slijedi novi drugoligaški izazov – Dugopolje na Krimeji. Momčad iz zaleđa Splita prošle je subote protiv Dubrave upisala prve bodove ove sezone.


– Bitno je da svaku utakmicu svi dajemo sve od sebe i da iz kola u kolo ostvarujemo naš cilj, a to je da skupimo što više bodova. To nam je bio cilj i u Sesvetama. Nastojali smo našim suparnicima omogućiti što manje prilika i u dobrom dijelu smo u tome i uspjeli – analizira vratar Kristian Boglić posljednji uspjeh svoje momčadi.


Boglić je ovoga ljeta preuzeo »jedinicu« od Carla Berkovića i za sada ga više nego dostojno zamijenio. Sigurno nije bilo jednostavno »uskočiti u rukavice« prošlih sezona ponajboljeg drugoligaškog vratara.




– Ne gledam na to baš tako – nastavlja 22-godišnji vratar, koji je na Krimeju stigao iz Novigrada. – Svatko od nas zna što treba ispuniti i odraditi. Berković je dobar prijatelj i odličan vratar, branio sam protiv njega i igrao s njime. Smatram da moram uvijek dati sve od sebe, neovisno tko je ispred ili iza mene. Znam da su u Orijentu 1919 kriteriji visoki, ali, ponavljam, uz maksimalan angažman vjerujem da se mogu dostići.


Krimejčani danas mogu očekivati drugačiju utakmicu nego u Sesvetama. Utakmice na domaćem terenu ipak iziskuju nešto drugačiji pristup.


– Svaku utakmicu do sada smo dobro pripremali, a našeg suparnika dobro analizirali. Ne sumnjam da će biti poteškoća u tom dijelu. Kako kaže trener tako ćemo se postaviti i igrati. Nadam se da ćemo uzeti puni plijen.


Orijent 1919 je nakon četiriju kola vodeća momčad prvenstva, što se može shvatiti kao veliki vjetar u leđa, ali možda i svojevrsno opterećenje.


– Iskreno, na početku prvenstva ni ne gledam ljestvicu jer sve ekipe nisu još punom snagom ušle u prvenstvo. Bitno je da ostvarujemo što bolje rezultate pa ćemo vidjeti gdje ćemo dogurati na ljestvici.


Za točno tjedna dana na Krimeji u šesnaestini finala Kupa gostuje Dinamo. Moglo bi se vrlo lako dogoditi da se sastanu vodeće momčadi Prve i Druge HNL. Jasno, pod uvjetom da Orijent 1919 i Dinamo nastave nizati dobre rezultate.


– Nadamo se da će to tako biti i da ćemo u toj utakmici ostvariti što bolji rezultat – poručio je vratar Orijenta 1919.



Standings provided by SofaScore LiveScore