Veliki iskorak

Orijent 1919 postao jedna od rijetkih klubova u Hrvatskoj koji ima svoj FAN Token, predstavljena je i nova klupska maskota

Portal Novi list

U svijet kriptovaluta do sada je od HNL klubova zaronio jedino Dinamo



RIJEKA Sukladno najavama predsjednika Saše Matijaša Orijent 1919 je postao jedan od rijetkih klubova u Hrvatskoj (uz Dinamo) koji je zaronio u svijet kriptovaluta i izdao svoj FAN Token kojega je od prošle nedjelje moguće kupiti preko klupskih stranica. Osim navijačkog tokena, nazvano Ori uz novu maskotu – zmaja –  Orijent 1919 je predstavio i novu navijačku aplikaciju po čemu su na Krimeji istaknuli kandidaturu ne samo za vrh Druge već i Prve HNL. Malo je prvoligaša koji se mogu pohvaliti takvim iskoracima.


Evo što su s Krimeje poručili kada je govora o FAN Tokenu:


Ponosni smo što Vam nakon dugih mjeseci rada konačno predstavljamo FAN Token Hrvatskog nogometnog kluba Orijent 1919! Prvi u jesenskom dijelu prvenstva drugoligaškog poretka sezone 2021./22. i prvi drugoligaški klub s navijačkim tokenom. Klub s Krimeje u suradnji s tvrtkom-partnerom Juice (JuicEcommerce d.o.o., sa sjedištem u Rijeci) ostvario je još jedan iskorak po pitanju daljnjeg napretka kluba koji je u posljednjih nekoliko godina bilježi izvrsne rezultate kako na sportskom tako i na onom infrastrukturnom, organizacijskom i logističkom planu. Ovog puta zajedno s partnerom omogućili smo našim vjernim navijačima i simpatizerima da zajedno s Orijentom uđu u svijet kripovaluta.




I nije novina samo navijački token, već i Orijentova mobilna aplikacija koja će vjernim navijačima, ali i svim ostalim korisnicima, ponuditi klub nadohvat ruke. Preuzimanjem aplikacije korisnik ulazi u pomno dizajniran „črljeno-beli“ svijet unutar kojeg će osim kupnje pretplatnih i drugih karata, moći kupiti sve proizvode iz fan shopa, koristiti se posebnim pogodnostima poput popusta kod tvrtki-partnera, uživo pratiti promjene u poretku drugoligaškog društva i još mnogo toga. FAN Token unutar aplikacije moći će se kupiti od 1. travnja 2022. godine. U zato zadanom trenutku, kupljene tokene korisnici će moći koristiti i unutar aplikacije, utrošiti ih na štošta, ali i kroz pojedine nagradne igre osvojiti pokoji ORI.


Malo detaljnije o samom FAN Tokenu. Njegovo ime je ORI, izvedeno od imena kluba. Predstavlja ga zlatni novčić koji je otisnut s dijelom Orijentovog grba, točnije slovom O iz samog natpisa na grbu. Krase ga i zmajske ljuske i to ne slučajno.


Vrijeme je da upoznate i zmaja kojeg Vam ovim putem službeno predstavljamo i kao Orijentovu maskotu, ime dijeli s novčićem, a to je Ori. Kao i u mitologiji, brojnim pričama znanstvene fantastike i našim sjećanjima iz djetinjstva zmaj iza svojih leđa čuva dragocjeno blago. Upravo je to ideja kojom smo se vodili prilikom odabira dizajna i samog oblikovanja.


HNK Orijent 1919 FAN Token s pretprodajom, odnosno s PRE SALE-om kreće u ponedjeljak, 7. veljače 2022. godine u 20:00 sati. Za sve one koji se s kupnjom kriptovaluta nisu ranije susreli, pokrenuta je i internetska stranica ori-token.com gdje će se moći pronaći baš svaki detalj koji je bitan prilikom kupnje, ali i sve informacije koje bi kupce mogle zanimati.


Ono što je bitno naglasiti su sljedeće informacije:


Puno ime tokena: HNK Orijent 1919 Token
Simbol: $ORI
Total supply: 7.500.000 $ORI
SoftCap: 100 BNB / okvirno 250.000 HRK (ovisno o tečaju na dan)
HardCap: 200 BNB / okvirno 500.000 HRK (ovisno o tečaju na dan)
Min./max. buy: 0.1 BNB/3 BNB


Cilj je unutar 7 dana (koliko traje pretprodaja) ostvariti iznos koji je naveden u SoftCap-u, a mi u Orijentu 1919 vjerujemo kako je to itekako moguće. Naime, nakon što ostvarimo taj iznos sigurni smo da ORI izlazi na tržište kriptovaluta, a prikupljanje se nastavljala do eventualnog ostvarenja iznosa HardCap-a ili do isteka predviđenih 7 dana pretprodaje. Službeno lansiranje Tokena i početak trgovanja na mjenjačnici predviđeno je za 14. veljače 2022. godine.


Svakoga dana putem društvenih mreža klub će pružati dodatne informacije o samoj kriptovaluti, tzv. kripto leksikon, pokojoj angedoti, ali i stanju prodanih tokena. „Uronite zajedno s nama u jedan potpuno novi svijet i zajedno kreirajmo sutrašnjicu, stoji u klupksoj obavijesti.


Sve detaljnije informacije oko kupovine možete pronaći OVDJE.