Prvi trening na Krimeji

Orijent 1919 počeo pripreme za prvoligaške kvalifikacije, stigao Franko Bosančić iz Grobničana

Ivan Volarić

Detalj s prvoga treninga/Foto R. BRMALJ

Detalj s prvoga treninga/Foto R. BRMALJ

Na prvi trening istrčala su tri vratara i 21 igrač. Opravdano su izostali Dominik Mulac i Kristian FućakRIJEKA Vratari Berković, Popović i Benulić, te igrači: Smolčić, Vidas, Tadejević, Travaglia, Ivančević, Petrović, Mohorovičić, rekovalescent Žeželj, Liber, Fatić, Črnko, Iličić, Šantek, Fumić, Srzentić, Maloku, Gerc, Maružin, Monjac, Flego i jedna prinova, daroviti veznjak Grobničana, Franko Bosančić, ili tri vratara i 21 igrač istrčali su na prvom treningu nogometaša Orijenta 1919 na Krimeji.


Opravdano je izostao branič Dominik Mulac (fakultetske obveze), dok je Kristian Fućak zbog operativnog zahvata čeljusti duže vremena izvan stroja. Kondicijski trener Armando Pejnović na prvom treningu u sklopu priprema za prvoligaške kvalifikacije pojavio se sa štakama. Iza njega je svježa operacija ligamenata nakon prometne nezgode. Tek toliko da se tradicija ne zatare! Prošle zime na prvom okupljanju s imobiliziranom nogom pojavio se “šef” Fausto Budicin.


Krimejčani će u subotu igrati prvu od sedam dogovorenih pripremnih utakmica. Suparnik je Opatija u Opatiji.


Foto galerija: Prvi trening nogometaša Orijenta 1919 na Krimeji u sklopu priprema za prvoligaške kvalifikacije Foto: Roni Brmalj