Druga HNL

Orijent 1919 na Krimeji dočekuje nekadašnjeg prvoligaša: “Vrijeme je da doma pobijedimo”

Ivan Volarić

Robert Brdar (Orijent 1919)/Foto Arhiva NL

Robert Brdar (Orijent 1919)/Foto Arhiva NL

Imali smo prije utakmice sastanak s igračima i rekao sam im da nema više skrivanja i alibija - rekao je trener Damir Milinović



RIJEKA Domaći poraz od Solina u zaostaloj utakmici upalio je alarm na Krimeji. Istina, momčad trenera Damira Milinovića u toj utakmici nije bila kompletna, na to se nadovezalo i prvo poluvrijeme uz niz promašaja, no sve to u konačnici nije uspjelo osjetnije ublažiti dojam da su igrači Orijenta 1919 jednostavno morali dobiti utakmicu protiv »fenjeraša« i na taj način napraviti iskorak prema vrhu. Ovako, »crveni« su ostali u zoni gdje ih već današnji domaći posrtaj protiv Cibalije (13.30 sati) može gurnuti u zonu borbe za ostanak. Pobjeda može sve zajedno okrenuti u potpuno drugom smjeru.


– Imali smo prije utakmice sastanak s igračima i rekao sam im da nema više skrivanja i alibija. Trebamo biti puni želje i volje za pobjedom, a realizacija je samo plod svega toga. Protiv Solina smo imali tri, četiri šanse u prvom poluvremenu i trebali smo voditi, a na kraju smo izgubili utakmicu. Slična utakmica čeka nas protiv Cibalije, igrači su svjesni da više nema labavo i da moramo preostale utakmice do kraja polusezone odraditi maksimalno ozbiljno i pošteno, a onda će nam se to vratiti na terenu. Vrijeme je da doma pobijedimo i priključimo momčadima iz gornjeg doma – govori trener Damir Milinović, kojemu su na danas, za razliku od utakmice protiv Solina, na raspolaganju Kokorović, Brdar i Karlo Milinović. U trenažni proces vratio se i Liber, a izostat će sigurno jedino Petrović (pukla dva rebra) i Vidas.


– Cibalija ima dobru ekipu, tehnički jaku. Imaju dosta igrača, pogotovo prema naprijed, koji su igrali Prvu HNL ili čak u inozemstvu. Primjerice, Baraban, Bajić ili Galić. Čeka nas teška utakmica. Moramo igrati puno agresivnije i žešće nego protiv Solina. Protiv ekipa iz vrha uvijek bolje igrali nego protiv ekipa iz donjega doma, a to se ne smije događati. Nadam se da će kod igrača probuditi svjest i želja da mogu i moraju bolje. Bez puno muke, trke, želje i odgovornosti ne može se nikoga pobijediti – rekao je Milinović.





Tablice omogućuje SofaScore LiveScore