Druga HNL

ORIJENT 1919 – KUSTOŠIJA 1:1 Utakmica na Krimeji završila je bez pobjednika i najpravednijim rezultatom

Portal Novi list

Napad Kustošije do izlaska predvodio je Tomislav Havojić kojega pamte navijači Rijeke kada je igrao za Ferencvaroš u pretkolu Europske lige



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 od 16.30 sati na Krimeji dočekuju sastav zagrebačke Kustošije. Krimejčani se nadaju da će uz pomoć navijača (na tribinama iz može biti maksimalno 400), ostvariti prvu domaću pobjedu ove sezone, odnosno da će nastaviti niz započet prošle srijede u Zaprešiću gdje su kreirali iznenađujući preokret s igračem manje od 23. minute utakmice. Trener Damir Milinović u toj utakmici izgubio je napadača Kristijana Flegu (crveni karton) i braniča Ivana Smolčića (treći žuti karton), no mu se na raspolaganje stavio Gojko Gadže, 20-godišnji veznjak koji je u Orijent 1919 stigao kao posuđeni igrač prvoligaša Gorice.


Čekamo službene sastave.


Stigli su sastavi.




U momčadi Orijenta prema očekivanjima ima nekoliko novih imena u odnosu na zaprešićki ogled. Debitirat će od prve minute Gojko Gadže.


90+3 minute: Kraj utakmice na Krimeji. Završilo je bez pobjednika – najpravednije s obzirom na viđeno na travnjaku.


77. minuta: Gosti izlaskom Havojića nisu više opasni, počeli su padati na fizičkom planu. Osim toga Črnko, Brdar, Maružin… unijeli su dosta živosti u redove “crvenih” koji djeluju konkretnije u završnici utakmice.


56. minuta: Nova sjajna Berkovićeva obrana, odbio je pokušaj Kelave i sačuvao svoju mrežu.


50. minuta: Havojić je ponovo izbjegao pažnji domaće obrane, pucao sa 16 metara, a Berković bio na mjestu,


47. minuta: Prilika za domaće. Liber je sjajno proigrao Monjca koji se sjurio prema gostujućem vrataru, gurnuo je loptu kraj njega, ali mu je pobjegla izvan granica igrališta.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme uz dvije izmjene.


45. minuta: Kraj sadržajnog prvog poluvremena na Krimeji.


36. minuta: Fatić je zakasnio u blok, a Jugović udarcem s preko 20 metara pogodio vratnicu.


20. minuta: Čudesna obrana Berkovića! Rukom je u padu zaustavio pokušaj Havojića glavom s pet metara.


GOL!!! Mateo Monjac je poravnao na 1:1 u 23. minuti iz slobodnog udarca.


GOL!!! Odmah je stigla kazna za promašaj. Vukelić je predugo neometano vukao loptu paralelno s domaćim kaznenim prostorom, Vidas nije stigao presjeći dodavanje za Jurčeca koji je iskosa izašao ispred Berkovića i pogodio za 0:1.


3. minuta: Velika prilika za Orijent 1919! Gerc je na dodavanje Monjca. tukao kraj gola nakon što je ostao sam na udarcu desetak metara iskosa.


1.minuta: Počela je utakmica na Krimeji. Uoči utakmice član IO-a Orijenta 1919 Tiho Dragoslavić uručio je dres Florijanu Fumiću koji nakon dvije i pol godine napušta Krimeju. Na utakmici je i jaka delegacija Opatije predvođena trenerom Zoranom Bogolinom i igračima, Antonom Baltazarom Bogolinom i Ivorom Weitzerom. Opatijska delegacija dobila je svoje mjesto u loži. Za sedam dana na Kantridi se igra drugoligaški derbi između Opatije i Orijenta 1919.


ORIJENT 1919 – KUSTOŠIJA 1:1


Stadion na Krimeji. Gledatelja: 400. Sudac: Ivan Matić (Osijek). Strijelci: 0:1 Jurčec (4′), 1:1 Monjac (23′). Žuti karton: Mulac, Dedić, Ivančević (Orijent 1919), Kelava, Vištica, Donald (Kustošija).


ORIJENT 1919: Berković, Mulac, Fatić, Gerc (od 74′ Brdar), Gadže (od 59′ Črnko), Monjac (od 86′ Dedić), Liber, Šantek (od 46′ Maružin), Petrović (od 59′ Ivančević), Vidas, Tadejević.


KUSTOŠIJA: T. Šušković, Lagundžić, Donald (od 71′ Ivanković), Šimunić, Jurčec (od 71′ Tolj), Jugović, Vištica, Vukelić (od 46′ Ljubanović), Havojić (od 63′ Šlogar), Kelava (od 63′ Matteoni), J. F. Šušković.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore