Dobri pokazatelji

Orijent 1919 izgleda uvjerljivo u pripremama, ali Edo Flego se ne zavarava: “Sigurno možemo više od ovoga”

Ivan Volarić

Edo Flegos igračima/I. VOLARIĆ

Edo Flegos igračima/I. VOLARIĆ

Sigurno da se određene naznake i konture strukture igre poznaju, iako vidim da je bolja reakcija oko mene nego kod mene - rekao je Flego



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 svladali su Opatiju (2:3) i što je najvažnije, odigrali još jednu obećavajuću partiju tijekom ljetnih priprema. Jasan pokazatelj da su novi trener Edo Flego i njegovi suradnici uspjeli u ovih nekoliko tjedana momčad približiti svojim idejama.


– Sigurno da se određene naznake i konture strukture igre poznaju, iako vidim da je bolja reakcija oko mene nego kod mene. Uvijek težim boljemu i višemu. Ne mogu reći da nema dobrih stvari, ali htio bih puno više jer smatram da u ekipi ima jako puno potencijala. Ovo je razvojna ekipa, koja sigurno može više od ovoga – govori novi trener Krimejčana, koji je zadovoljan s igračkim kadrom što ga ima na raspolaganju.


– Radimo na dovođenju još jednog igrača, time bi onda bili dobro popunjeni na svim pozicijama. Imali bismo duplirana sva mjesta u ekipi, odnosno imali bismo u tom slučaju dobru i zdravu konkurenciju u momčadi. Moram pohvaliti rad Uprave, stožera i igrača. Odabrali smo optimalna rješenja u raspoloživim okvirima i jako sam zadovoljan po tom pitanju. Svaki trener bi uvijek htio više, ali treba biti realan i u ovim realnim okvirim odabrali smo prava rješenja.




Krimejčani za treninge koriste igrališta Borca u Bakru ne bi li tako sačuvali svoj travnjak. Pomoćni teren na Kantridi, kao i preostala riječka igrališta s umjetnom travom, u derutnom su stanju. Uostalom, to je i službeno potvrdila Komisija NS PGŽ, zabranivši igranje utakmica na igralištima opasnim po zdravlje nogometaša.


– Imamo dogovor o korištenju igrališta s ljudima u Bakru, odnosno u Borcu. Taj dogovor će nam biti posebno od koristi kada krenu kišna vremena i kada će trebati sačuvati naš travnjak za utakmice.


Flegin stručni stožer pojačao je Đoni Tafra, jedan od trenera koji je napustio omladinski pogon Rijeke tijekom posljednjeg preslagivanja kadrova u školi nogometa prvoligaša s Rujevice.


– Armando Pejnović je otišao u Rijeku i tu se otvorio prostor za kondicijsku trenericu Ivanu Marković. Mislim da je takav profil stručnjaka neophodan u svakom stožeru u današnje vrijeme. U dogovoru s klubom odlučili smo pojačati omladinski pogon pa je dosadašnji trener vratara u prvoj momčadi Maroje Mustapić otišao u školu nogometa, a na njegovo mjesto došao je Đoni Tafra. S time da Tafra ima UEFA pro licencu i može mi pomoći oko ekipe, a ne samo oko vratara. Dakle, bit će i trener vratara i pomoćni trener, a isto tako bit će i pomoćni trener Teu Iviću, treneru juniora. Time ćemo napraviti još bolju poveznicu između juniora i prve momčadi. Sve to skupa mi izgleda logično i jako dobro.


U prvoj momčadi Orijenta 1919 je trenutačno desetak donedavnih ili još uvijek aktualnih juniora. Ne samo Rijeke već i Orijenta 1919. Očito tu ima materijala za seniorski nogomet…


– Ima. Sada su s nama bili Macolić, Burul, Bokulić… Ima četiri, pet jako dobrih juniora. Macolić me primjerice oduševio protiv Opatije. Radio sam s mladim igračima i svjestan sam da će biti oscilacija, uspona i padova, ali sigurno ima materijala. Poznajem dobro te igrače jer je većina prelazila iz škole Rijeke u Orijent i obrnuto. Cijela ta skupina mladih igrača je odlična i međusobno jako dobro djeluju. Moram međutim pohvaliti četiri starija igrača jer pozivno djeluju na mlađe, primjeri su na terenu i za sada sve to dobro klapa – rekao je Flego.
Krimejčani će idući test susret odigrati u petak kada gostuju kod Intera u Zaprešiću, a generalka je zakazana 7. kolovoza protiv Rudara u Labinu.