Druga HNL

ORIJENT 1919 – H. DRAGOVOLJAC 2:3 Maružin u zadnjim sekundama promašio poravnanje, lider sretno odnio bodove s Krimeje

Portal Novi list

Damir Milinović ipak s klupe vodi momčad Orijenta 1919, a nakon što su iz kluba uputili žalbu koja je odgodila primjenu suspenzije



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 od 13 sati na Krimeji dočekuju lidera Druge HNL – Hrvatski dragovoljac. Krimejčani u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici na svojem travnjaku priželjkuju pobjedu koja bi ih vratila u sigurnost sredine ljestvice.


Trener Damir Milinović ipak će biti na klupi. Iz kluba su uložili žalbu koja odgađa primjenu suspenzije od dvije utakmice pa će trener Orijenta 1919 do okončanja procesa biti na svojem uobičajenom radnom mjestu. Neće zato biti u Zmijavcima isključenih Smolčića i Kokorovića, te trojice ozlijeđenih igrača: Flege, Petrovića i Brdara.


Stigli su službeni sastavi.




90+3 minute: Kraj utakmice.


90+3 minute: Maružinu se doslovce sa sirenom otvorila mrtva prilika, ali je gostujući vratar obranio.


88. minuta: Amoateng je prevario Senčara i izašao ispred Berkovića koji je sjajno reagirao.


GOL!!! Dragovoljac je poveo na Krimeji. Ponovo je sreća bila na strani gostiju. Crnčević je izveo slobodan udarac, lopta se od živog zida odbila na novi udarac po kojem je lopta prošla kroz šumu nogu i prevarila Berkovića.


76. minuta: Maružin je sjajno podvalio loptu Gercu koji je iskosa tukao, ali je gostujući vratar nogom sjajno reagirao.


GOL!!! Dragovoljac je poravnao na 2:2 u 75. minuti. Tadejević je nesrpetno zahvatio loptu i dodao napdaaču “crnih” koji je tek ušao u igru.


GOL!!! Orijent 1919 opet vodi! Gerc je u 67. minuti pogodio s bijele točke nakon što je Glibo u kazneno prostoru prekršajem zaustavio Črnka. Gosti su burno reagirali na Kurtovićevu odluku.


65. minuta: Pasariček je iskosa ušao u gostujući kazneni prostor, a vratar Berković izvukao loptu iz kuta.


60. minuta: Velika prilika za Orijent 1919, Maružin je sam centra krenuo prema gostujućem vrataru, no pomoćni sudac je označio zaleđe i grubo pogriješio.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


GOL!!! Dragovoljac je sretno poravnao u 44. minuti utakmice. Obrana Krimejčana blokirala je udarac, a lopta se sretno odbila do Perića koji je podmetnuo nogu i prevario Berkovića. Domaći su tražili zaleđe.


34. minuta: Liber je povukao kontru Orijenta koju je zaključio zamalo nepreciznim udarcem s 18 metara.


GOL!!! Mateo Monjac je u 31. minuti doveo Orijent 1919 u vodstvo. Opalio je po lopti s 20 metara ljevicom, netko očešao loptu koja je trenutak kasnije pala u suprotne rašlje iznenađenog vratara.


20. minuta: Orijent 1919 je osjetno bolja momčad, lider se uglavnom brani na Krimeji. U 13. minuti Monjac je izveo slobodan udarac, a Tadejević tijelo odnio loptu s vrha peterca koja ipak nije iznenadila gostujućeg vratara.


1.minuta: Počela je utakmica.


ORIJENT 1919 – H. DRAGOVOLJAC 2:3


Stadion na Krimeji. Bez gledatelja. Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). Strijelci: 1:0 Monjac (31′), 1:1 Perić (44′), 2:1 Gerc (67′-11m), 2:2 Stjepanović (75′), 2:3 Crnčević (81′). Žuti kartoni: Maružin, Fatić (Orijent 1919), Majstorović, Glibo, Perić (H. dragovoljac).


ORIJENT 1919: Berković, Senčar, Mulac, Fatić, Gerc, Gadže (od 46′ Črnko), Liber, Monjac, Maružin, Vidas. Tadejević.


H. DRAGOVOLJAC: Šubarić, Glibo, Majstorović, Ilić (od 46′ Vuco), Viduka (od 46′ Amoateng), Valentić, Martinez (od 90′ Horvat), Pasariček, Perić (od 74′ Stjepanović), Tipurić, Crnčević.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore