Druga HNL

Orijent 1919 gostuje kod Osijeka II, Budicina muče ozljede nekih igrača

Ivan Volarić

Fausto Budicin i njegov pomoćnik Vanja Petrović/Foto Arhiva NL

Fausto Budicin i njegov pomoćnik Vanja Petrović/Foto Arhiva NL

Sve su to uglavnom problemi koji su nastali uslijed promjene podloge za treniranje, dakle riječ je o ozljedama tetiva i stopala. Posebno su načeti Tadejević i Vidas. Osim toga, Iličić nam se vraća nakon viroze - rekao je trener Orijenta 1919



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 ove subote u osječkom Gradskom vrtu otvaraju mini seriju od dva zahtjevna prvenstvena gostovanja. Momčad Fausta Budicina nakon jako dobre igre i pobjede nad Rudešom prošle subote u tjednu je ispala iz četvrtfinala županijskog Kupa nakon što su igrači trećeligaša Krka bili uspješniji u izvođenju jedanaesteraca. Ovaj poraz, tvrdi Budicin, ne bi smio niti na koji način narušiti dobru atmosferu na Krimeji i u momčadi koja se nakon 10 kola potpuno neočekivano našla na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s 18 osvojenih bodova.


– Nismo prošli u polufinale Kupa i naravno da nam je zbog toga žao, ali to ne bi smjelo pokvariti atmosferu. Čestitamo Krku, lopta im je bila naklonjenija, a mi idemo dalje svojim putem. Možemo samo žaliti što nismo iskoristili svoje prilike i zabili pogotke – govorio je Budicin koji ima dosta glavobolja uoči gostovanja kod Osijeka II. Ne samo zbog toga što su mladi igrači Osijeka u posljednje vrijeme u dosta dobroj formi. Uostalom, danas će se u Gradskom vrtu sastati druga i treća momčad na prvenstvenoj ljestvici.


– Prije svega riječ je o dobroj ekipi. Mislim da ne treba napominjati da su u pitanju igrači ponikli u omladinskom pogonu Osijeka. Ima u toj momčadi puno talentiranih igrača, a sve to se nadograđuje kroz ciljano dovođenje mladih igrača sa strane. Igraju kao i njihova prva momčad, dakle sve je u tom dijelu podređeno pravilnom razvoju mladih igrača. Mi, s druge strane, imamo dosta problema s igračima koji nisu sto posto fit. Sve su to uglavnom problemi koji su nastali uslijed promjene podloge za treniranje, dakle riječ je o ozljedama tetiva i stopala. Posebno su načeti Tadejević i Vidas. Osim toga, Iličić nam se vraća nakon viroze – rekao je Budicin.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU