Druga HNL

Orijent 1919 dočekuje Solin, Krimejčani priželjkuju nastavak pozitivnog niza

Ivan Volarić

Orijentaši imaju prliku pobjedom potvrditi titulu jesenskog viceprvaka/Foto Arhiva NL

Orijentaši imaju prliku pobjedom potvrditi titulu jesenskog viceprvaka/Foto Arhiva NL



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 danas (13 sati) u uvertiri velike klupske svečanosti u HKD-u ugostit će na Krimeji – Solin. Dopredsjednik kluba Marinko Koljanin podsjetit će na veliko rivalstvo Orijenta i Solina koje seže još u one godine kada su se ta dva kluba redovno sastajali u utakmicama Međurepubličke ili Republičke ligi, odnosno trećem nogometnom rangu natjecanja u bivšoj državi. Veznjak s Rukavca Nino Mohorovičić rođen je dvadesetak godina kasnije. Na Krimeju je iz omladinskog pogona Rijeke stigao još u vremenima kada su »crveni« bili – četvroligaši. Prošao je s Orijentom u kratko vrijeme kroz tri ranga natjecanja i stigao na nadomak drugoligaške jesenske titule viceprvaka. Moguće je da tu laskavu titulu Krimejčani osiguraju današnjom pobjedom nad Solinom, a ako ne uspiju, preostaje im još jedna šansa u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici protiv Međimurja, također na Krimeji.


– Da nam je to netko rekao prije početka sezone! Međutim, i da ne uspijemo u tome, ne treba tražiti neku negativu. Mi ćemo dati sve od sebe da dobijemo obje utakmice koje su nam preostale do kraja godine. Ne volimo gubiti! Takva smo ekipa i nitko od nas ne želi izgubiti. Jednostavno, želimo pobjeđivati – govori Mohorovčić koji se osvrnuo na posljednju utakmicu i remi u Sesvetama.


Ne volimo gubiti


– Bilo je teško, mlada smo ekipa, osim toga kraj je polusezone pa se nakupilo i malo umora. Pritom je i teren bio loš. Dajemo sve od sebe, redovno i marljivo treniramo, na terenu smo jedan za drugoga. Atmosfera je dobra čemu pridonose svi od prvoga do zadnjega u ekipi. Nije uvijek lako, naravno da se kod onih koji ne igraju pojavi malo nezadovoljstva, ali držimo to sve skupa na okupu zajedno s trenerom. Idemo iz kola u kolo dalje, radimo i igramo najbolje što možemo.




Krimejčani su u posljednjih deset utakmica doživjeli tek jedan poraz. Idealno bi bilo taj niz zaključiti s dva pozitivna rezultata istekom godine.


– Ostaje žal što smo doma izgubili od Hajduka II jer željeli smo Krimeju sačuvati kao neosvojivu tvrđavu. Bilo bi dobro pobijediti obje utakmice koje su pred nama, ali nije to tako lako. Pita se nešto i suparnika. Idemo prvo protiv Solina dati sve od sebe pa što bude. Želja su nam tri boda.Momčad Solina igra dosta promjenjivo ove sezone.

Teški tereni


– Solinjani su imali dobar niz na otvaranju sezone, a onda su ušli u crnu seriju s puno poraza. Promijenili su trenera… Međutim, mi u prvom redu gledamo sebe. Dajemo sve od sebe u svakom trenutku, a tako će biti i danas.


Teren sigurno neće biti u najboljem stanju, zapravo teški tereni, uobičajeni za novo doba godine, čini se ne leže baš ovoj mladoj i poletnoj momčadi koja teži igri.


– Da nas je na početku sezonu netko pitao kakve terene želimo, svi bi rekli – što teže. Međutim, kako smo se digli na planu igre, lošiji tereni su nam ispali prepreka. Ali, ne zamaramo se s time previše, dat ćemo sve od sebe pa makar bilo blato do koljena – poručio je Mohorovičić.


Nakon dugo vremena trener Fausto Budicin nema problema s kartoniranim igračima. Neće biti tek oporavljenika od ozljeda ramena, Ennia Travaglije i Mire Iličića.