Druga HNL

ORIJENT 1919 – CIBALIA 2:0 Kraj utakmice. Krimejčani se na krilima Vedrana Gerca vratili pobjedama

Portal Novi list

Vedran Gerc/Foto Arhiva NL

Vedran Gerc/Foto Arhiva NL

Crveni su više od mjesec dana ili tri utakmice zaredom bez prvenstvene pobjede



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 od 13.30 sati na Krimeji ugošćuju vinkovačku Cibaliju. Sudar nekadašnjih prvoligaša ujedno je i ogled susjeda na ljestvici. Jedna i druga momčad priželjkuju pobjedom napraviti korak prema gornjem domu, a posebno domaćini koji pritom žele isprati gorak okus domaćeg poraza od Solina. Uostalom, momčad Damira Milinovića  je već tri kola bez pobjede, posljednja je ostvarena prije više od mjesec dana protiv Hajduka II.


Treba naravno pritom uzeti u obzir činjenicu da su Krimejčani imali problema s koronom i karantenom što je sigurno ostavilo duboki trag na formi igrača i cjelokupne momčadi.


Stigli su sastavi.




90. minuta: Kraj utakmice. Orijent 1919 je ostvario prvu pobjedu nakon više od mjesec dana i niza od tri utakmice bez troboda.


70. minuta: Isključen je vratar Vinkovčana Đaković! Istrčao je izvan kaznenog prostora i prekršajem na 18 metara zaustavio Monjca.


GOL!!! Krimejčani od 64. minute vode 2:0. Zabio je Loren Maružin s nekoliko metara nakon lopte ubačene iz auta i gužve u gostujućem kaznenom prostoru.


GOL!!! Orijent 1919 je poveo u 57. minuti. Tadejević je dijagonalom proigrao Monjca na desnoj strani, a ovaj povratnom loptom pronašao Vedrana Gerca koji je snažnim udarcem s 14 metara pogodio suprotni kut.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


45. minuta: Smolčić je iz zadnje linije poslao dubinsku loptu koju je Liber propustio za Monjca. Brzonogi krilni napadač Krimejčana je izašao ispred vratara, ali ponovo je izostala mirna kvalitetna reakcija u završnicu. Precizan udarac ili dodavanje za Gerca i Maružina.


41. minuta: Maružin je projurio lijevom stranom, ušao u kazneni prostor, a onda previše oklijevao s udarcem ili dodavanjem pa mu je lopta pobjegla izvan granica igrališta.


39. minuta: Ponovo je tukao Maružin, ali je lopta otišla kraj gola.


38. minuta: Maružin si je lažnjakom otvorio prostor za udarac  s vrha kaznenog prostora, ali je lopta završila u bloku.


Loren Maružin/M. GRACIN

Loren Maružin/M. GRACIN


25. minuta: Dosta nervozan i rastragan početak bez izrazitih prilika.


4. minuta: Gerc je pobjegao obrani gostiju, zaobišao istrčalog vratara Đakovića, ali lopta mu je malo pobjegla pa je Ciprić uklizavanjem otklonio opasnost.


1.minuta: Počela je utakmica na Krimeji.


ORIJENT 1919 – CIBALIA 2:0


Stadion na Krimeji. Bez gledatelja. Sudac: Ante Terzić (Split). Strijelci: 1:0 Gerc (57′) , 2:0 Maružin (64′). Žuti kartoni: Fatić (Orijent 1919), Karabatić, Išasegi, Ciprić. Galić, Oršolić (Cibalia).


ORIJENT 1919: Berković, Mulac, Fatić (od 85′ Senčar), Gerc (od 85′ Brdar), Gadže, Liber, Smolčić, Monjac (od 90′ Bilić), Maružin (od 90′ Dedić), Kokorović (od 90′ Bosančić), Tadejević.


CIBALIA: Đaković, Baltić (od 81′ Stanić), Karabatić, Ciprić, Galić (od 72′ Slukić), Šarić, Jajalo (od 69′ Čoko), Perić-Komšić (od 81′ Križanović), Baraban (od 69′ Išasegi), Oršolić, Nikolić.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore