Uvjerljiva izvedba

Orijent 1919 brzo “prebolio Fućka”, Krimejčani na krilima trostrukog asistenta Dine Dukađina razbili slovenskog prvoligaša

Ivan Volarić

Filip Zrilić/Foto Arhiva NL

Filip Zrilić/Foto Arhiva NL

Bivši junior Rijeke ponikao u Grobničanu stigao je na Krimeju iz Novigrada i oduševio u prvom nastupu



UMAG  Nogometaši Orijenta 1919 svladali su uvjerljivo (3:0) slovenskog prvoligaša Domžale u prvoj test utakmici tijekom zimskih priprema. Crveni su ostavili jako dobar dojam na jednom od travnjaka umaškog kompleksa Stella Maris, posebno u nastavku utakmice kada se u dresu Orijenta 1919 predstavio napadač Dino Dukađin (22). Bivši junior Rijeke, kojega je igrački put odveo u Varaždin i Novigrad, finiširao je svoj transfer na Krimeju i u prvom nastupu čak triput asistirao. Prvo  za pogodak Filipa Zrilića (58′), potom Marka Jelića (65′), a onda i Patrika Srzentića (67′).


U tom periodu s nekoliko kvalitetnih obrana istaknuo se i vratar Boglić, no iza pojedinačnog učinka stajala je dobra prezentacija svih 23 igrača koliko je trener Edo Flego poslao na travnjak. I u redovima Domžala na terenu su se izmjenile dvije jedanaestorke, nisu zaigrali svi prvotimci, ali ni Orijent 1919 nije bio kompletan.


Trener Edo Flego nije mogao u ovom susretu računati na petoricu prvotimaca: Švrljugu, Fatića, Macolića, Putnika i Mohorovičića. U prvom poluvremenu u dresu Orijenta 1919 predstavio se i napadač Ivan Durdov (21), koji je stigao iz Solina. Inače, Dukađin je baš kao i njegov prethodnik u vršku napada Orijenta 1919, Kristian Fućak, svoju karijeru počeo u – Grobničanu.




ORIJENT 1919: Boglić, Stipanović, Mulac, Tadejević, Delibegović, Zrilić, Gadže, Hodža, Jadric, Durdov, Matulja. Još su igrali: Zuliani, Bokulić, Srzentić, Biškupović, Grgić, Marot, Lapić, Jelić, Petrović, Demirović, Dukađin.