Problem realizacije

Opatijci su jesen zaključili sa šest poraza u nizu: “Ne možeš dobiti utakmicu ako ne zabiješ gol”

Ivan Volarić

Mateo Bertoša/Foto Arhiva NL

Mateo Bertoša/Foto Arhiva NL

Zabili smo jedan gol u posljednjih šest utakmica... - kaže branič Mateo Bertoša



RIJEKA U redovima opatijskog drugoligaša potajno su se nadali da će upravo susjedski derbi biti prekretnica. No, uslijedio je šesti poraz zaredom i okrutna činjenica, Opatija je uplovila u zimsku stanku kao najizgledniji kandidat za ispadanje u jedinstvenu Treću HNL koja će se formirati iduće sezone. Opatijci su ostali bez izrađene šanse i opasnijeg udarca na gostujući gol. Sve govori ljestvica. Opatija je u 15 kola postigla – 12 golova. Najmanje u ligi uz Osijek II. Primili su 20 pogodaka, drugoplasirani Orijent 1919 primjerice 19. Jasno je dakle gdje treba tražiti ključ problema u organizaciji igre prema naprijed i realizaciji!


– Zabili smo jedan gol u posljednjih šest utakmica… A ne možeš nikako dobiti utakmicu ako ne zabiješ pogodak. Moramo skupiti glave i početi raditi na tome. Svi znamo da će na proljeće biti teško, svi će se boriti za nešto, a liga je jača nego prošle sezone. Ima dosta kvalitetnih ekipa. Trebat ćemo se dobro potruditi da na kraju to nekako izvučemo – govori Mateo Bertoša, iskusni branič i ponajbolji igrač u redovima Opatije u susjedskom derbiju.


– Mi smo bili ti koji smo dominirali u polju, ali kada na kraju utakmice podvučemo crtu – Orijent 1919 je bio bolji za jedan gol. Nakon dugo vremena smo imali neku igru, ali malo nas neće lopta, malo nam je i sreća okrenula leđa… Trebamo se u stanci sabrati, zbiti glave, jer ovo što smo pružili ove jeseni nije bilo dobro.




Opatija dugo nije izgubila šest utakmica u polusezoni ili cijeloj sezoni, kamoli šest utakmica – zaredom.


– Ne sjećam se kada sam u karijeri posljednji put izgubio šest utakmica zaredom. Ali, i to je nogomet. Netko mora ispasti iz lige, netko će se spasiti. A mi moramo razmišljati da ćemo mi biti ti koji ćemo se spasiti.


Jasno je da ova momčad, neovisno o tome što ima puno zvučnih pojedinaca, mora u veliki zimski remont. Očito su u najboljoj namjerni napravljeni i određeni krivi koraci u selekciji igrača.


– I protiv Orijenta 1919 smo pokazali da imamo igrača koji mogu napraviti razliku. Međutim, upali smo u crnu rupu, znamo da se iz toga teško izlazi, no nema druge nego uložiti sve što možemo da u tome uspijemo – rekao je nekadašnji prvotimac Rijeke.