Druga HNL

Opatijci otvaraju niz od tri domaće utakmice: “Za Inter smo se posebno pripremali”

Ivan Volarić

Marijan Jukičić/Foto Arhiva NL

Marijan Jukičić/Foto Arhiva NL

Ovo su utakmice koje se jednostavno moraju dobiti - govori branič Marijan Jukičić



RIJEKA Nogometaši Opatije današnjim zaostalim susretom protiv Intera na Kantridi (13.30 sati) otvaraju serijal od čak tri domaće prvenstvene utakmice koje će umnogome utjecati na visoki položaj »crno-bijelih« na prvenstvenoj ljestvici, ali i cjelokupnu sliku jesenskog dijela sezone. Opatijci su do sada napravili puno dobrih stvari, a s tri domaće pobjede (Inter, Croatia, Dinamo II) premašili bi i ona najoptimističnija očekivanja. U nekim kombinacijama te tri pobjede mogle bi Opatijce vinuti i do titule jesenskih prvaka… Jasno, lakše je to reći nego napraviti, posebno nakon što je korona utjecala na formu većine igrača, a to se onda odrazilo i na neka slabija izdanja poput onoga kod Kustošije prošloga vikenda.


– Korona nas je dosta poremetila u posljednje vrijeme, teško je igračima koji su bili 10-15 dana izvan treninga i utakmica ponovo ući u pravi ritam. Sigurno je 80 posto igrača u svlačionici osjetilo posljedice korone, hvala Bogu, mene je za sada zaobišla – govori Marijan Jukičić, branič Opatijaca, uoči ogleda s Interom koji se prošloga vikenda pobjedom nad Dinamom II vratio na pobjednički kolosijek.


– Činjenica je da su se počeli dizati. Međutim, nama je ova utakmica jako važna. Posebno smo se spremali za ogled s Interom, možda je i presudan u završnici jesenskog dijela sezone. Ovo su utakmice koje se jednostavno moraju dobiti. E sad, što bi bilo da dobijemo sve tri domaće utakmice zaredom i zasjednemo na vrh ljestvice… To bi bio san snova! Da nam je to netko rekao uoči početka sezone, rekli bismo da se šali jer ipak smo tek ušli u Drugu HNL. No, polako, treba ići korak po korak. Trener nam stalno govori da je cilj osigurati ostanak, ali uvijek je lijepo uhvatiti prvo mjesto ako je to moguće – nastavlja standardni branič Opatijaca i jedini igrač u momčad koji je ove sezone sakupio maksimalnu minutažu.




– Donedavno je i Zgrablić bio u toj kategoriji, ali se u međuvremenu razbolio. Zadovoljan sam, trener mi pruža priliku, a ja sam stopostotan na treninzima i utakmicama. Za sada je sve u najboljem redu, a vidjet ćemo na polusezoni… – kaže dijete Opatije, dečko koji je prošao sve uzrasne kategorije u klubu i već sezonama se potvrđuje kao igrački potencijal vrijedan pažnje. Teško da nekome to već nije zapelo za oko…


Momčad će, kao i protiv Kustošije, voditi dvojac Milanović – Zobić. U ekipu se nakon odrađenih kartona vraćaju Maloku i Bertoša. Pored Zgrablića neće biti ni napadača Antonija Pejanovića, koji je akumulirao tri žuta kartona.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore