Druga HNL

Opatijci na Kantridi dočekuju nekadašnjeg prvoligaša: “Rudeš je ozbiljan protivnik, nisu izgubili 12 utakmica u nizu!”

Ivan Volarić

Kristijan Glavaš/Foto Arhiva NL

Kristijan Glavaš/Foto Arhiva NL

Čeka nas ozbiljan protivnik, koji će se boriti zajedno s nama za vrh ljestvice - upozorava veznjak Kristijan Glavaš



RIJEKA Nogometaši Opatije nakon solinskog remija danas na Kantridi (15.30 sati) dočekuju vjerojatno najtežeg mogućeg suparnika u ovom trenutku – Rudeš. Bivšeg prvoligaša preuzeo je nekadašnji igrač Hajduka Mario Carević. Zagrepčani su pod njegovim vodstvom ušli u dugotrajnu seriju pozitivnih rezultata koja ih je lansirala prema vrhu ljestvice i najavljenom cilju – plasmanu u Prvu HNL. Međutim, Rudeš je baš uoči ogleda protiv Opatije napravio krivi korak i doživio bolan poraz od gradskog rivala Kustošije (1:2).


– Dolaskom novoga trenera ušli su niz od 12 utakmica bez poraza, osim toga pojačali su se, doveli nekoliko iskusnih i poznatih igračkih imena. Čeka nas ozbiljan protivnik, koji će se boriti zajedno s nama za vrh ljestvice. Bilo bi lijepo pobijediti i napraviti bodovnu razliku u odnosu na njih. Bit će teško, to je sigurno, jer ekipa su koja je, pogotovo prema naprijed, jako dobra. Međutim, imamo i mi u obrani prave bedeme, pa ćemo vjerujem to dobro odraditi – govori Kristijan Glavaš, 29-godišnji veznjak opatijske momčadi, koja je u posljednje dvije utakmice primila tek jedan pogodak, pokazavši pritom dosta dobro igru. To sigurno ohrabruje uoči ogleda s Rudešom. Vodilja na putu prema pobjedi nad Rudešom trebala bi biti utakmica protiv Sesveta odigrana prije dva tjedna na Kantridi.


– Imali smo i u toj utakmici dvadesetak lošijih minuta, ali nismo Barcelona da možemo 90 minuta igrati bez padova. Dobro izgledamo, u dobroj smo formi i vjerujem da će nam se to početi vraćati. Treba uzeti u obzir da je liga dosta izjednačena. Bitno je nastaviti pozitivan niz – rekao je Glavaš.




Trener Zoran Bogolin ne može računati jedino na veznjaka Ivančića koji ima tri žuti kartona.



Standings provided by SofaScore LiveScore