Stiže i centarfor?

Opatijci krenuli s pripremama za 2. ligu, ima i nekih novih lica

Ivan Volarić

U pregovorima smo s jednim provjereno kvalitetnim centarforom! - kratko je priopćio trener Zoran Bogolin čija momčad vapi za jednim klasičnim gol-igračem



Nogometaši Opatije su nakon sedmodnevnog odmora i uspješno odrađenih kvalifikacija počeli s pripremama za skorašnji nastup u Drugoj HNL.


Trener Zoran Bogolin na opatijskom igralištu okupio je igrače koji su izborili plasman u viši rang plus dvojicu novi lica: veznjaka Filipa Fumića i povratnika u ovaj kraj iz Zaprešića, te Ivana Zgrablića, iskusnog braniča prvoligaškog kalibra, koji je svojedobno bio junior Rijeke. Tu priči oko dolazaka neće biti kraj.


– U pregovorima smo s jednim provjereno kvalitetnim centarforom! – kratko je priopćio trener Zoran Bogolin čija momčad vapi za jednim klasičnim gol-igračem.




Opatijci su u razgovorima s prvoligašem s Rujevice otkuda bi na posudbu mogli stići neki mlađi igrači ili oni koji trenutno nisu u prvom planu kod trenera Simona Rožmana. Što se odlazak tiče za sada nema nikakvih novosti.


– Svi igrači koji su izborili plasman u Drugu HNL dobit će priliku i izboriti se za minutažu u višem rangu natjecanja. Ne bi bilo korektno prema njima da se bilo kome zahvalimo. Uostalom, pred nama je naporna sezona i potreban nam je širi izbor igrača. Jasno je i to da drugoligaški nogomet zahtjeva ozbiljan pristup treningu, igrači moraju biti svjesni da će morati biti top ako žele izdržati ono što nas očekuje – dodao je Bogolin čiju momčad vrlo brzo očekuju prvi službeni ispiti. Prvo kolo Druge HNL je 14. ili 15. kolovoza, generalku za prvi drugoligaški ispit Opatijci će odraditi 8. kolovoza kada ih u polufinalu Županijskog kupa čeka najteži mogući suparnik – Grobničan na Mavrincima.


– Sva sreća da će se ta utakmica vjerojatno odigrati bez publike. U suprotnom ne bi imali šanse! – kazao je trener Opatije koja brani naslov osvajača Županijskog kupa.