Druga HNL

Opatijci danas dočekuju Sesvete: “Dok god imamo šansu, borit ćemo se za ostanak”

Ivan Volarić

M. GRACIN

M. GRACIN



RIJEKA – Nogometaši Opatije danas od 16 sati na Kantridi dočekuju Sesvete u utakmici koja je trebala nositi sobom kvalifikacijski značaj da su Crno bijeli uspjeli prošloga vikenda slaviti kod Jaruna. Poraz u Zagrebu prikovao je Opatijce na dno drugoligaške ljestvice s vrlo malim šansama da u preostala četiri kola poprave svoju nezavidnu situaciju. Doduše, sve to ne znači i da će se današnja utakmica dočekati u revijalnom tonu.


– Ništa još nije gotovo, ne predajemo se unaprijed i nećemo dok god imamo šanse da izborimo ostanak u ligi – govori pomoćni trener Opatije Zoran Škerjanc, koji će danas voditi utakmicu umjesto kažnjenog trenera Zorana Boglina (dobio je tri utakmice suspenzije). – Mnogi izravni konkurenti u posljednjim kolima igraju međusobno ili s momčadima iz vrha. Mi se nadamo da bi uz dvije domaće pobjede, te pobjedom u Dugopolju mogli doći do toga u zadnjem kolu protiv Orijenta 1919 odlučujemo o svemu. Sve je još moguće, nadamo se najboljem.


Opatijci se mogu hrabriti činjenicom da u posljednje vrijeme pružaju sasvim solidne partije, posebno na domaćem terenu.




– Slažem se, polako dolazimo na svoje. I protiv Jaruna smo odigrali dobru partiju iako smo izgubili. Pratilo nas je u toj utakmici dosta peha. Nadam se da ćemo protiv Sesvećana nastaviti s dobrim igrama koje pružamo u posljednje vrijeme – rekao je Škerjanc.


U momčadi neće biti napadača Edina Junuzovića koji je protiv Jaruna zaradio treći žuti karton.