Fernando Santos

Odveo je Portugal do europskog naslova, a sada mu je glavni cilj plasman na EURO 2028.

Hina

Fernando Santos/Foto REUTERS

Fernando Santos/Foto REUTERS

Tijekom 2024. godine kao posljednji posao prije Azerbajdžana je vodio turskog prvoligaša Besiktas gdje je smijenjen tijekom travnja uslijed slabih rezultataBAKU Azerbajdžanski nogometni savez službeno je objavio kako je novi izbornik te reprezentacije postao 69-godišnji portugalski stručnjak Fernando  Santos.


Tamošnji savez je naveo kako je glavni cilj Fernanda Santosa stvaranje konkurentne momčadi koja će se plasirati na iduće Europsko prvenstvo koje će se održati 2028. godine.


Najveći uspjeh u karijeri Fernando Santos je napravio 2016. godine kada je Portugal odveo do naslova europskog prvaka. Fernando Santos je u karijeri vodio sva tri najjača portugalska kluba, Porto, Benficu i lisabonski Sporting, a izbornik Portugala je bio od 2014. do 2022. godine. Prije toga je vodio Grčku, a nakon Portugala je kratko vodio i poljske nogometne reprezentativce.
Tijekom 2024. godine kao posljednji posao prije Azerbajdžana je vodio turskog prvoligaša Besiktas gdje je smijenjen tijekom travnja uslijed slabih rezultata.