“Ovom Odlukom omogućava se od 15. lipnja 2020. godine, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja. Naravno, budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo će izraditi preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima”, stoji u Odluci.


U praksi to znači da će nadolazeće 28. kolo Prve HNL igrati bez prisustva publike, a u 29. kolu, koje je na rasporedu idućeg utorka i srijede, bit će omogućeno prisustvo gledatelja na tribinama. Jasno, tek treba vidjeti u kojem obimu i pod kojim uvjetima. Prva utakmica s publikom u post-korona eri bit će ona između Istre 1961 i Varaždina koja je na rasporedu u utorak od 18.55 sati.




Istovremeno počinje i ogled Hajduka i Varaždina, ali on će se neovisno o odluci Stožera Civilne zaštite igrat bez publike zbog kazne koju moraju odraditi Splićani. Istoga dana od 21.05 sati igrat će Rijeka i Lokomotiva na Rujevici. Dan poslije sastaju se Dinamo i Slaven Belupo i Osijek i Gorica.