Zlatna lopta

Objavljeno je kada će biti dodijeljena Zlatna lopta za 2022. godinu, uvodi se nova formula kod izbora

Hina

Luka Modrić dobio je Zlatnu loptu 2018. godine/Foto REUTERS

Luka Modrić dobio je Zlatnu loptu 2018. godine/Foto REUTERS

Ove godine se nagrada dodjeljuje prema drugačijoj formuli koja je najavljena u ožujku: naime, odnosit će se na sportsku sezonu na ne na cijelu godinu te će ju dodijeljivati manji žiri na temelju strože selekcije i uz jasnije kriterije za dodjeluPARIZ Nagrada Zlatna lopta za 2022., koja mijenja format ove sezone, bit će dodijeljena 17. listopada u Parizu, objavio je u utorak časopis “France Football“, organizator svečanosti.


Ovo 66. izdanje prestižne nagrade održat će se u kazalištu Châtelet, kao i svečanost dodjele 2021. kada su nagrađeni Argentinac Lionel Messi, sedmi put, i Španjolka Alexia Putellas u ženskoj konkurenciji.


Imena nominiranih za nagradu Zlatna lopta u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i za nagrade Kopa (najbolji mladi nogometaš) i Yachine (najbolji vratar) bit će otkrivena 12. kolovoza.
Ove godine se nagrada dodjeljuje prema drugačijoj formuli koja je najavljena u ožujku: naime, odnosit će se na sportsku sezonu na ne na cijelu godinu te će ju dodijeljivati manji žiri na temelju strože selekcije i uz jasnije kriterije za dodjelu.


Prema novim pravilima, “individualna izvedba” i “odlučujući i impresionirajući karakter kandidata” bit će prvi kriterij, ispred “kolektivnog aspekta i osvojenih trofeja” te “klase igrača i njegovog osjećaja za fair-play”.