Sankcije

NS BiH odrezao žestoke kazne Veležu zbog prekida utakmice protiv Borca i napada navijača na suce

Portal Novi list

Velež je kažnjen novčano s deset tisuća KM i oduzimanjem tri boda, a stadion Rođenih je suspendiran u sljedećih šest utakmica. Žestoku kaznu saznao je i predsjednik Veleža Šemsudin Hasić kojem je zabranjeno obavljanje funkcija u nogometu u naredne dvije godine



SARAJEVO Nogometni savez  kaznio je mostarskog premijerligaša Veleža oduzimanjem bodova, financijskom kaznom, te zabranom obavljanja funkcija u nogometu nakon prekida susreta s banjolučkim Borcem, napada na igrače, te spaljivanja automobila u kojemu su se vozili suci utakmice.


Velež je kažnjen novčano s deset tisuća KM i oduzimanjem tri boda, a stadion Rođenih je suspendiran u sljedećih šest utakmica. Žestoku kaznu saznao je i predsjednik Veleža Šemsudin Hasić kojem je zabranjeno obavljanje funkcija u nogometu u naredne dvije godine.


Nepoznati napadači zapalili su automobil glavnog suca, a jedna službena osoba je tom prigodom ozlijeđena nedugo nakon što je u Mostaru u utorak navečer prekinut susret između Veleža i Borca zbog upada navijača na travnjak.




Malo prije ponoći u tunelu nedaleko Jablanice presretnuto je vozilo glavnoga suca susreta Sabrije Topalovića s kojim su se u tome trenutku nalazila dvije službene osobe s utakmice, pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić.


Policija je navela kako su napadači na službene osoba pobjegli u vozilu marke Golf.


Zbog požara u tunelu Lendava nakon zapaljenja vozila oštećen je i energetski kabel zbog čega dio općine Jablanice nema napajanje električnom energijom.