Daroviti Karlo

Novi Milinović debitirao u dresu Orijenta 1919: “Svjestan sam da oca neće biti lako dostići”

Ivan Volarić

Karlo Milinović tijekom ogleda s Rudešom/Foto Arhiva NL

Karlo Milinović tijekom ogleda s Rudešom/Foto Arhiva NL

Je li mi tata uzor? Naravno da je! On je prvi od kojega sam učio nogomet i može mi pokazati puno toga. Pogotovo što igram njegovu poziciju - kaže Karlo Milinović



RIJEKA  U obitelji Damira Milinovića, trenera Orijenta 1919, bilo je dodatnog razloga za zadovoljstvo nakon remija kod Rudeša. Nakon nešto manje od tri desetljeća za prvu momčad Krimejčana ponovo je zaigrao – Milinović. Naravno, ne 48-godišnji Damir već njegov 18-godišnji sin, još junior – Karlo. Epidemija koronavirusa prošlih je tjedana izbacila iz stroja niz prvotimaca Krimejčana pa je »tata« Milinović bio prisiljen potražiti neka pričuvna rješenja u mlađim igračima, te je na poziciji desnoga boka pružio 45 minuta svojem sinu, junioru Orijenta 1919 – Karlu. Milinovićev nasljednik odigrao je vrlo pristojno poluvrijeme i ugradio svoj doprinos remiju koji na Krimeji, nakon svega što ih je zadesilo u posljednja dva tjedna, mogu doživjeti kao sasvim solidan uspjeh.


– Čvrsta utakmica, Rudeš je pokazao da je kompaktna i čvrsta momčad. Možemo biti više nego zadovoljni s bodom. Dočekao sam debi u seniorima nakon malo težeg razdoblja za momčad uslijed koronavirusa. Moram se zahvaliti svima na podršci koju su mi pružali, od kapetana Gerca pa do svakog pojedinog igrača – govori Karlo, koji je po vokaciji središnji stoper, ali je igrao na poziciji desnoga beka.


Vrhunski stoper


– Stoper mi je prirodna pozicija, a u juniorima povremeno igram i lijevoga beka. Sada sam igrao na mjestu desnoga beka. Više sam nego zadovoljan kako sam odigrao.




Tata Damir bio je vrhunski stoper, koji je igrao više nego zapažene role u Rijeci, Dinamu, Zagrebu, Bochumu, RB Salzburgu


– Je li mi tata uzor? Naravno da je! On je prvi od kojega sam učio nogomet i može mi pokazati puno toga. Pogotovo što igram njegovu poziciju. Nadam se da sam krenuo njegovim stopama, iako svjestan sam da ga neće biti lako dostići. Pokušat ću, borit ću se pa ću vidjeti do kud ću stići.
Odnos oca i sina u ulogama trenera i igrača u istoj svlačionici nerijetko zna biti opterećenje za obojicu.


Nema razlike


– To smo odavno riješili. Pričali smo o tome i prije nego što je došao u Orijent 1919. To je možda bilo vidljivo prvih tjedan dana nakon njegova dolaska. Poslije toga smo se priviknuli i ja i on i suigrači, a nadam se i navijači. Mislim da nema razlike između mene i drugih igrača kada je u pitanju odnos s trenerom.


Nakon boda osvojenog u Rudešu slijedi danas na Krimeji (14 sati) Kup susret protiv Krka, potom domaći ogled protiv Solina koji može Krimejčane, u slučaju pobjede, vinuti prema gornjem domu Druge HNL.


– Idemo korak po korak. Dugo nismo nešto napravili u Kupu i voljeli bismo osvojiti županijski Kup, a pobjeda protiv Krka je korak prema tome. Nakon toga igramo zaostalu utakmicu protiv Solina. Bilo bi lijepo nastaviti taj niz i pobjedom se popeti prema vrhu ljestvice – rekao je Milinović.