Presica Orijenta

Nogometni petak na Krimeju donosi “davljenika”: “Kustošija je ozbiljna momčad”

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto M. GRACIN

Fausto Budicin/Foto M. GRACIN

Imamo dosta problema u formiranju sastava, imamo problema s prednjim dijelom momčadi, izostat će naša dva standardna krilna napadača - rekao je Fausto Budicin



RIJEKA Dolazak Kustošije ovoga petka (16 sati) na Krimeji bio je povod presice na kojoj su pred novinare izašli dopredsjednik Orijenta Marinko Koljanin, trener Fausto Budicin i daroviti stoper Adriano Milanović.


– Veselimo se lijepom vremenu i nadamo se dobroj posjeti. Momčad je odigrala odličnu utakmicu kod Solina, od prve minute dominirala, pokazala da je došla pobijediti, čestitke igračima i treneru kako su odigrali. Tada i da izgubiš, a mogli smo u finišu možda i izgubiti, ne bi nitko imao zamjerku. Izvanredna utakmica. Nitko nije zadovoljan da smo dobili tri gola. Od kada je trener Fausto Budicin došao momčad je u 15 utakmica poražena samo dva puta, i to od Rudeša. To je dokaz da je uspio stabillizirati momčad i podignuti je prema visokim mjestima u kojima Orijent kao klub i momčad mora biti. Čestitke treneru Budicinu i čitavoj momčadi, nadam se da ćemo u ovih pet posljednjih kola, tri na domaćem terenu i dvije na gostovanju, da ćemo obradovati navijače i upravu, odigrati dobre utakmice i skupiti još bodova – rekao je Koljanin u uvodu.


Adriano Milanović, dijete Rujevice, no igrač pod ugovorom s Orijentom u posljednjim utakmicama potvrđuje svoje veliki potencijal. U Dugopolju je postigao drugoligaški prvijenac.




– Kustošija je ozbiljna momčad. To je Druga liga, bez obzira protiv koga igraš, bio on prvi ili zadnji na ljestvici, moraš ući sto posto. Ako uđemo onako kako smo odgirali prvo poluvrijeme protiv Solina mislim da ne bi trebalo biti problema. Mislim da će se onda najviše pitati nas u ovoj utakmici – rekao je Milanović.


Fausto Budicin u ovoj utakmici neće moći računati na u posljednje vrijeme izuzetno raspoloženog Matea Monjca  i darovitog Dominika Simčića. Obojica će izostati zbog kartona.


– Na žalost, imamo dosta problema u formiranju sastava, imamo problema s prednjim dijelom momčadi, izostat će naša dva standardna krilna napadača i tu ćemo morati pronaći neko rješenje. Znamo da svaka utakmica u ovom rangu natjecanja je izuzetno važna, da odlučuju detalji, kao što puno puta odlučuje i energija koju ima momčad u određenim dijelovima utakmice. Što se tiče naše energije morat ćemo malo se pokušati osvježiti jer smo imali utakmicu prije tri dana, što je sigurno fizički naporno i zahtjevno. Prije zadnjeg treninga ću analizirati psiho-fizičko stanje igrača i pokušati izabrati najbolju moguću postavu za ovu utakmicu, uzimajući u obzir da nam sada slijedi teži ritam igranja utakmica, budući da se igra svaka tri-četiri dana. Nećemo kukati i nećemo tražiti alibi, znamo da imamo još malo do kraja prvenstva, momčad je u dobrom nizu, igraju na maksimumu svojih mogućnosti, iako mislim da uvijek ima prostora za poboljšanje i za napredak. Nadam se da ćemo se uspjeti rekuperirati, ući s pravom energijom u utakmicu i pokzati bolje lice u odnosu na zadnju utakmicu. Također, nadam se da ćemo ostvariti dobru igru koja će biti popraćena dobrim rezultatom. Dečki se trude, zalažu se na treninzima, to se pokazalo kao pravi put, jer su taj njihov trud i zalaganje popraćeni dobrim igrama i dobrim rezultatima. U nogometu se uvijek mora gledati na prvu iduću utakmicu i prvi idući izazov. Ako se nastavi raditi strastveno, s puno koncentracije i energije na treninzima, onda ćeš dobro igrati. Ako se opustimo na treninzima, ako ne shvatimo ozbiljno suparnika, onda ćemo biti kažnjeni. Mi smo svjesni toga, nadam se da će igrači to akceptirati i da će nastaviti kao što su radili do sada, a po mogućnosti i bolje – rekao je Budicin.


Krimeja čeka nove utakmice HNS-a

Na Krimeji su zadovoljni organizacijom triju finala Kupa mlađih uzrasta.
– Jučerašnja predstava na Krimeji je bio pravi praznik nogometa. Dostojno smo obilježili stogodišnjicu stadiona, a nije to još sve, još ćemo tijekom godine obilježavati tu našu lijepu obljetnicu. Dakle, 23. svibnja bit će točno 100 godina da se stadion na Krimeji izgradio i otvorio. Hrvatski nogometni savez nas je počastio finalom kupa za pionire, kadete i juniore. To je bio izuzetno zahtjevan zadatak za nas, čestitam svima u klubu koji su pridonijeli pozitivnom dojmu. Na Krimeji se okupio vrh HNS-a, od Marijana Kustića i Nevena Šprajcera, članova Izvršnog odbora predvođenih Damirom Miškovićem, do mnogih drugih. Svi su bili na Krimeji, jer to je zaista bio pravi praznik nogometa, Hajduk, Dinamo, Osijek i Lokomotiva su prodefilirali Krimejom. HNS nam je odao priznanje na organizaciji završnice, veselimo se da ćemo ubuduće na Krimeji imati prigode ugostiti i neke hrvatske selekcije, vjerojatno i žensku reprezentaciju. I to ne samo zbog stogodišnjice stadiona, već i zbog toga što Orijent ima kapacitete za to, a ovaj je stadion prekrasan i podesan za takve akcije. Čestitam i zahvaljujem se gradonačelniku Marku Filipoviću i županu Zlatku Komadini, inače su nam skloni i pomažu klubu prije svega za infrastrukturu, počastili su nas svojim dolaskom. Zahvaljujem se i brojnim ostalim uzvanicima, Rijeka i Krimeja su u srijedu bili centar hrvatskog nogometa – rekao je Koljanin.