Život bez Messija

Nogometna Katalonija se otrijeznila nakon Bayernove lekcije: “Imamo ekipu kakvu imamo, pred nama je teška godina…”

Portal Novi list

Gerard Pique, Yusuf Demir i Philippe Coutinho/Foto REUTERS

Gerard Pique, Yusuf Demir i Philippe Coutinho/Foto REUTERS

Očigledno nećemo biti u vrhu. Mi smo ono što jesmo, ovo je naša stvarnost - kazao je rezignirani Gerard Pique



BARCELONA Poraz od Bayerna djelovao je kao hladan tuš na navijače, igrače, trener Barcelone. Financijski problemi odrazili se se na prijelazni rok, osiromašeni igrački kadar katalonskog nogometnog ponosa očito ove sezone neće uspjeti ostvariti tradicionalno visoka očekivanja svih u i oko kluba. Španjolski mediji dan nakon domaćeg posrtaja od Bavaraca “nariču” nad teškom sudbinom kluba. “Siromašna Barcelona“, jedan je od naslova u Marci.


AS navodi kako “Pad Barce u Europi nema kočnice” i kako je “donedavno to bio zastrašujući sastav, ali sada se mora obnoviti u pepelu”.  Ni treneru Ronaldu Koemanu nije ostalo previše toga za reći nakon utakmice:


“Bayern je u ovom trenutku puno bolja momčad od nas, postoji velika razlika u igračima. Ne mogu ništa prigovoriti momčadi. Imamo ekipu kakvu imamo i to su vrlo mladi igrači, ali za dvije ili tri godine bit će jako dobri” – kazao je trener Barce.




I Gerard Pique zvučao je dosta rezignirano.


– Tako je kako je. Uvjeren sam da je pred nama teška godina. Imamo bazu, dobro je da djeca steknu iskustvo. Tako je kako je. Očigledno nećemo biti u vrhu. Mi smo ono što jesmo, ovo je naša stvarnost – rekao je iskusni branič.