Kvalifikacije nogometašica

Nogometašice Rijeke u Čakovcu igraju kvalifikacije za popunu Prve HNL

Katarina Blažević

Robert Krznarić/Foto Arhiva NL

Robert Krznarić/Foto Arhiva NL

Velik dio sadašnje ekipe već dvije sezone pokušava ući u Prvu ligu, nadamo se da ćemo sada u tome i uspjeti - kaže trener Robert Krznarić.



RIJEKA  Nogometašice Rijeke danas od 16 sati igraju prvu utakmicu kvalifikacija za popunu Prve HNL gostovanjem kod Međimurja-Čakovec. Riječanke imaju priliku vratiti se u najviši rang natjecanja, gdje su zadnji put bile prije tri godine.


– Mislim da će biti zanimljiva utakmica jer je Međimurje podjednako kvalitetan protivnik, ali vjerujem u svoju ekipu i ako budemo na razini kao što smo bili cijelu sezonu, ne bi trebalo biti problema. Ali opet, uvijek postoji neka bojazan jer su Međimurke svoju skupinu završile sa stopostotnim učinkom. Doduše, njihova skupina je definitivno bila i slabija. Ide nam u prilog i to što je uzvrat na Kantridi – govori trener nogometašica Rijeke Robert Krznarić.


Riječku ekipu čine vrlo mlade igračice, većinom se radi o kadetkinjama, a tek nekoliko njih prelazi 20 godina.




– Veći dio ekipe su sadašnje kadetkinje i one koje su prije dvije godine osvojile Prvenstvo Hrvatske, a Dunja Štokan je najstarija sa svojih 27 godina. Velik dio sadašnje ekipe već dvije sezone pokušava ući u Prvu ligu, nadamo se da ćemo sada u tome i uspjeti – zaključuje Robert Krznarić.