Druga HNL

Nogometaši Orijenta 1919 u Zmijavcima traže bodove spasa, Mario Tadejević i Andro Švrljuga ponovo u sastavu

Andro Švrljuga/D. KOVAČEVIĆ

Andro Švrljuga/D. KOVAČEVIĆ

Švrljuga i Tadejević su normalno trenirali tijekom cijeloga tjedna, obojica će vjerojatno početi utakmicu. Što se Mulca tiče, nisam preveliki optimist da će krenuti - rekao je Koljanin



RIJEKA  Nogometaši Orijenta 1919 ovoga proljeća živjeli su isključivo od bogate zimnice. No, aktualni jesenski prvaci osvojili su tek pet bodova i dva kola prije kraja prvenstva iscrpili bodove zalihe, te se doveli u situaciju da ih samo dvije pobjede sigurno ostavljaju u drugoligaškom društvu. Svi drugi ishodi značit da će Krimejčani ovisiti o drugim rezultatima. Sve ovo jasno sugerira što Crveni moraju učiniti danas (17 sati) u Zmijavcima i nadolazeće subote protiv Opatije na Krimeji.


– Najvažnije je saznanje da još uvijek sudbinu držimo u svojim rukama. Znamo da s dvije pobjede možemo doći do našeg cilja. Naravno da to neće biti lako, a posebno ne danas u Zmijavcima. Croatiji treba bod da se osigura, poraz bi ih doveo u jako tešku situaciju s obzirom na to da u posljednjem kolu gostuju kod Cibalije, koja se, također, grčevito bori ostanak – govori Marinko Koljanin, v. d. trenera Orijenta 1919, koji je u toj nezahvalnoj ulozi naslijedio Edu Flego i u dva nastupa uknjižio dva poraza (Dinamo II i Solin). Posljednji protiv Solina bio je posebno bolan i težak.


Međutim, ima u svemu tome i nešto ohrabrujućih vijesti. U konkurenciju za momčad su se vratili iskusni braniči Mario Tadejević i Andro Švrljuga, kojih nije bilo na terenu gotovo cijelog proljeća. Svoju priliku na klupi čekat će Mislav Komorski, još jedan oporavljenik. Upitan je s  druge strane nastup stopera Dominika Mulca.




– Švrljuga i Tadejević su normalno trenirali tijekom cijeloga tjedna, obojica će vjerojatno početi utakmicu. Što se Mulca tiče, nisam preveliki optimist da će krenuti – dodao je Koljanin.



Standings provided by SofaScore LiveScore