Plenum klubova

Nogometaši Orijenta 1919 saznali raspored u prvenstvu, ali i koliko će zaraditi od TV prava

Ivan Volarić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Zanimljivo je i da će svi prvoligaški klubovi dvaput u sezoni odigrati prijateljsku utakmicu protiv kineske U-21 reprezentacije i to u terminu srijedom



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 novo prvenstvo, donedavno drugoligaško, po novom prvoligaško, otvorit će 13. kolovoza protiv Solina na Krimeji. Crveni će sedam dana kasnije ugostiti Dubravu, potom im slijedi gostovanje kod Jaruna, a onda još jedan domaći ogled protiv BSK-a. Odlučeno je tako na plenumu klubova Prve NL u Zagrebu gdje je na repertoaru bilo još nekoliko zanimljivih tema. Od tehničkih detalja valja istaknuti kako ove sezone jedan klub direktnog ispada, jedan ide direktno u viši rang, a pretposljednja momčad u kvalifikacije za ostanak. Najavljeno je da se od sezone 2023./24. vraćaju kvalifikacije za najviši rang natjecanja, ali se i Prva liga smanjuje na deset članova pa će biti žestoke borbe za ostanak.


Klubovi su saznali i koliko će uprihoditi zahvaljujući nedavno realiziranom ugovoru o TV pravima. Svaki “drugoligaš” zaradit će pola milijuna kuna (dio kroz troškove službenih osoba). U svakom kolu na TV će se prenositi jedna utakmica, a ići će u tjednim intervalima i posebna emisija o Prvoj NL.  Zanimljivo je i da će svi prvoligaški klubovi dvaput u sezoni odigrati prijateljsku utakmicu protiv kineske U-21 reprezentacije i to u terminu srijedom. Svaki klub će za igranje ovih susreta ostvariti dodatne financijske bonuse.


U ostalim susretima prvoga kola sastaju se: Dubrava – Vukovar, Jarun – Rudeš, BSK – H. dragovoljac, Cibalia – Kustošija, Dugopolje – Inter.