Druga HNL

Nogometaši Orijenta 1919 protiv Solina traže bodove spasa: “Više puta smo pokazali da imamo kvalitetu”

Ivan Volarić

Dominik Mulac/Foto M. LEVAK

Dominik Mulac/Foto M. LEVAK

Ne moramo se bojati Solina, a ni bilo kojeg idućeg suparnika - rekao je branič Dominik MulacRIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 stigli su pred zid. Doduše, ne baš doslovno jer i u slučaju kiksa u današnjoj utakmici protiv Solina (17.30 sati) imaju još nešto manevarskog prostora i pravo na popravni ispit. No, s obzirom na rijetko viđenu »gužvu« u donjem dijelu ljestvice i brojne nepredvidljive ishode konkurenata u posljednje vrijeme, jasno je da pobjeda nad Solinjanima, kojima također gori pod petama, može puno toga olakšati.


– Protiv Solina nas čeka jako teška utakmica – govori Dominik Mulac, branič Krimejčana, koji je ove sezone postigao tri pogotka i četiri puta asistirao. Upravo su zahvaljujući njegovom pogotku Crveni upisali jedinu pobjedu ovoga proljeća u 12 nastupa. – Nismo u zavidnoj formi kao što se može vidjeti na ljestvici. Oni su naši izravni konkurenti i u takvim utakmicama se obično kaže da bodovi vrijede dvostruko. Vjerujem da nam motiva ne nedostaje, pružit ćemo sve od sebe. Ne moramo se bojati Solina, a ni bilo kojeg idućeg suparnika. Više puta ove sezone pokazali smo da imamo kvalitetu, ali upali smo u crnu rupu. Sada se iz nje moramo izvući. Idemo po sva tri boda.


Orijentova momčad je relativno mlada, a pritisak borbe za ostanak svakim novim porazom sigurno dodatno raste.
– Naravno da se pritisak osjeća, stoji i da smo dosta mlada svlačionica. No, gledajući sebe, meni je gušt igrati pod pritiskom, nemam straha. Time samo dobivamo novo iskustvo. Naravno da vjerujemo da ćemo iz svega izaći još jači – nastavio je Mulac, koji se neće opterećivati s »višom matematikom« u računicama u borbi za ostanak.


– Situacija je takva da možemo ispasti i ostati u ligi s aktualnim bodovnim učinkom, ali isto tako ostanak nam ne jamči ni pet bodova osvojenih u posljednje tri utakmice. Dakle, naš cilj je pokušati osvojiti maksimalan broj bodova do kraja sezone i što prije osigurati drugoligaški status. Ne razmišljamo previše o drugima jer smo svjesni da nas kalkulacije nigdje neće odvesti – rekao je Mulac.