Prijateljski susret

Nogometaši Orijenta 1919 na krilima Džemala Ibishija svladali Jadran u Poreču u posljednjoj provjeri

Orijentova momčad uoči početka susreta u Poreču

Orijentova momčad uoči početka susreta u Poreču

Napadačko pojačanje iz Dubrave postiglo je sva tri pogotka za Krimejčane



RIJEKA  Nogometaši Orijenta 1919 svladali su 3:1 Jadran u Poreču u posljednjoj pripremnoj utakmicu odigranoj točno sedam dana prije prvog prvenstvenog ispita i domaćeg sudara protiv Solina (subota, 17.30 sati). Sva tri pogotka za goste postigao je Džemal Ibishi, napadačko pojačanje iz Dubrave. Prvi nakon nešto više od pola sata igre, drugi u 70. minuti kod rezultata 1:1, a treći u samom finišu utakmice. Trener Orijenta 1919 Jure Srzić nije puno mijenjao pa iduće subote protiv Solinjana treba očekivati sličan sastav.


Doduše, do tada će konkurenciju u redovima Crvenih zaoštriti tri igrača Rijeke (Braut, Dujmović i Zadro), a u kadru za prvu službenu utakmicu u novoj sezoni sigurno će biti i Edin Fatić, koji je preskočio posljednje pripremne susret zbog smrtnog slučaja u obitelji. Uskoro bi punim intezitetom trebao početi trenirati i igrati i iskusni Andro Švrljuga, a polako se rad uključuje i oporavljenik Emanuel Črnko.


ORIJENT 1919: Boglić, Milanović, Mulac, Tadejević, Senčar, Putnik, Mohorovičić, Zrilić, Šarković, Ivančić, Ibishi. Još su igrali: Srzentić, Milinović, Travaglia, Mohorović i Dukađin.