Druga HNL

Nogometaši Orijenta 1919 i BSK-a odigrali bez golova, bura skrojila remi u nastavku na Krimeji

Ivan Volarić

Emanuel Črnko bježi Matiji Mišiću/Foto M. GRACIN

Emanuel Črnko bježi Matiji Mišiću/Foto M. GRACIN

Krimejčani su gledajući po šansama bili bliže osvajanju sva tri boda, odigrali su dopadljivo prvo poluvrijeme, u nastavku nisu mogli kontra bure i dobro posložene gostujuće momčadi koja nije slučajno u vrhu drugoligaškog poretka

ORIJENT 1919   – BSK 0:0




RIJEKA  Utakmica 26. kola Druge HNL: Orijent 1919 – BSK 0:0. Stadion na Krimeji. Bez gledatelja. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić) 6. Žuti kartoni: Hodža (Orijent 1919), Majtanić, Župan, Periša (BSK).


ORIJENT 1919: Berković -, Smolčić 6,5, Mulac 6,5, Tadejević 6,5, Švrljuga 6,5, Hodža 6 (od 58′ Gadže 6), Putnik 6,5, Fatić 6,5, Črnko 6,5, Monjac 6, Fućak 6.


BSK: Đilas 6,5, Gavrić 6,5, Majtanić 6,5, Gbane 6, Župan 6, Ilić 6, Periša 6, Bajić 6 (od 67′ Aleksić -), Gvozdenović 6, Vrdoljak 6 (od 78′ I. Mihaljević), Mišić 6.




Dvadesetak navijača Orijenta 1919 oglasilo se početkom nastavka s obližnjeg nebodera. Dvije baklje, pjesma i poruka  (Dvostruka mjerila…) namijenjena policijskim snagama raspoređenim na parkiralište ispred obližnjeg trgovačkog centra. Njihovi ljubimci su u nastavku zaigrali kontra snažne bure i ispostavilo se upravo je ta činjenica utjecala na konačan ishod. Orijent 1919 je do odmora bio puno bolja momčad, nastavak je pripao gostima, iako bez većih prilika. Ispalo je na kraju da je svakoj momčadi pripalo po poluvrijeme, pa se remi čini kao pravedan ishod. No, Krimejčani su gledajući po šansama bili bliže osvajanju sva tri boda, odigrali su dopadljivo prvo poluvrijeme, u nastavku nisu mogli kontra bure i dobro posložene gostujuće momčadi koja nije slučajno u vrhu drugoligaškog poretka.


Navijači Orijenta 1919 oglašavali su se s obližnjeg nebodera

Navijači Orijenta 1919 oglašavali su se s obližnjeg nebodera


Serijal domaćih (polu)šansi do odmora otvorio je Črnko u 18. minuti. Tukao je efektno iz okreta, a lopta otišla zamalo kraj gola. Četiri minute kasnije Fatić je sjajno dubinskom loptom izbacio Fućka koji se sjurio prema kaznenom prostoru, a onda se umjesto udarca odlučio na dribling. U končanici je lopta stigla do Hodžića čiji udarac s vrha kaznenog prostora je zaustavio gostujući vratar. U 25. minuti ponovo je Črnko isprobao svoj udarac s vrha kaznenog prostora, a lopta otišla nedaleko vratnice. U 29. minuti Monjčev oštar ubačaj na vrh peterca bio je zamalo prebrz za Fućka, a Črnko je na drugoj vratnici stigao loptu poslati u malu mrežu – s vanjske strane. U 40. minuti ponovo je Hodža ostao na udarcu nakon dodavanja Monjca, ali se nije zatresla gostujuća mreža. U tom periodu gosti su se uglavnom branili. Zaprijetili su tek jednom, kada je u 25. minuti bivši junior Rijeke Mate Bajić ostao sam na udarcu glavom, ali to nije predstavljalo problem za Berkovića.


Nastavak nije bio ni približno tako sadržajan kao prvo poluvrijeme. Gosti su uspjeli preseliti igru na domaću polovicu, ali pritom stigli samo do jedne situacije koja je mirisala na pogodak. Bajić je u 56. minuti natrčao na loptu s 15 metara, a onda završila u bloku nadomak Berkovićevih vratiju. Bura se u nastavku poigravala s loptom, a neuvjerljiva sudačka četvorka sa živcima igrača obje momčadi.



Standings provided by SofaScore LiveScore