Druga HNL

Nogometaši Orijenta 1919 doživjeli poraz nakon kojega je teško pronaći nešto ohrabrujuće

Ivan Volarić

Dino Dukađin/Foto V. KARUZA

Dino Dukađin/Foto V. KARUZA

Krimejčani su od prve minute srljali iz greške u grešku, a gosti to obilato koristili

ORIJENT 1919 – SESVETE  0:3




RIJEKA Utakmica 19. kola Druge HNL: Orijent 1919 – Sesvete 0:3 (0:2). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 250. Sudac: Igor Pajač (Zelina) 7. Strijelci: 0:1 Ivkič (14′), 0:2 Baltić (20′), 0:3 Stojanović (64′),. Žuti kartoni: Zrilić, Biškupović (Orijent 1919).


ORIJENT 1919: Boglić 5, Senčar 5 (od 66′ Biškupović -), Mulac 6, Srzentić 6 (od 58′ Zrilić 5,5), Fatić 6, Dukađin 5 (od 58′ Jelić 5,5), Petrović 5,5 (od 46′ Durdov 5,5), Macolić 6, Delibegović 6, Putnik 5,5, Gadže 5,5 (od 80 Mohorovičić -).ž


SESVETE: Krkalić -, Baltić 7,5 (od 88′ Marjanović -), Rubić 7, Gefaiti 7, Fintić 7 (od 66′ Martinez -), Stojanović 7,5 (od 73′ Viduka -), Valentić 7, Ivkič 7,5, Muić 7, Montano 7 (od 88′ Barišić -), Oreč 7.




Nogometaši Orijenta 1919 doživjeli su i četvrti poraz u isto toliko proljetnih nastupa. Za razliku od prethodne tri utakmice u domaćem posrtaju od Sesvećana teško je pronaći nešto ohrabrujuće osim činjenice da je priliku dobilo jako puno igrača koji su još juniori. Krimejčani su od prve minute srljali iz greške u grešku, a gosti to obilato koristili.


U 14. minuti Sesvećani su izveli prvi udarac iz kuta. Po tko zna koji put ovoga proljeća izostala je odlučnija reakcija vratara i igrača u crvenim dresovima na prekidu. Drugi pokušaj Ivkiča s pet metara bio je neobranjiv – 0:1. Šest minuta kasnije Putnik je izgubio loptu tamo gdje se to ne smije činiti – nadomak svojeg kaznenog prostora na otvaranju napada. Fatić je zakasnio u pokušaju da “spriječi štetu”, a Baltić izašao ispred Boglića i rutinski odradio ostatak posla – 0:2. Dva gola u šest minuta nakon dvije indvidualne pogreške, ali prije svega uslijed vidljive nesigurnosti razloge koje je moguće naći u nizu poraza, ali i činjenici da momčad iz kola u kolo doživljava puno promjena.


Trener Edo Flego nakon drugog pogotka je odustao od početnog sustava 5-3-2 i vratio se na jesenski 4-4-2 (Fatić iz zadnje linije u vezu). I Orijent 1919 je počeo igrati ravnopravan nogomet od kojega se moglo nešto izroditi do odmora da je u prvom redu u kod napadača Petrovića i Dukađina bilo malo više odlučnosti. Ponekad se golovo zabijaju energijom i željom, a ne samo – znanjem. Hrabri, otvoreni pristup domaćih mogli su gosti kazniti u samom finišu poluvremena, no Stojanović je vrškom kopačke prebacio vrata.


I u nastavku se počelo igrati obostrano otvoreno sve dok ponovo nije počela popuštati koncentracija u ionako nesigurnoj domaćoj obrani koja jednostavno doživljava previše promjena da bi se stabilizirala. Baltićev udarac (56′) zaustavio je Boglić. Uslijedila je nova reakcija s domaće klupe i dva dodatna svježa igrača. No, u 64. minuti dogodila se nova gruba individualna pogreška u Orijentovoj obrani nakon koje je postalo jasno da neće biti ništa od preokreta na Krimeji.
Stojanović je (ne)objašnjivo primio loptu (Senčar ga je zaboravio pokriti) između tri braniča Orijenta 1919 sjurio se prema Bogliću i plasirao loptu za 0:3. Utihnule su tribina, a Krimejom se uglavnom čuo glas domaćeg trenera Eda Flege koji je pokušavao trgnuti svoju momčad. Uzaludno! Igrači Orijenta 1919 do kraja utakmice nisu uspjeli zaprijetiti kamoli ublažiti poraz. Gosti su bili bliže četvrtom golu. U 84. minuti Montano je glavom pogodio gredu.



Standings provided by SofaScore LiveScore