Druga HNL

Nogometaši Orijenta 1919 doživjeli i drugi poraz u derbiju na otvaranju proljeća

Ivan Volarić

Ivan Durdov/V. KARUZA

Ivan Durdov/V. KARUZA

O igri Orijenta 1919 dovoljno govori činjenica da Crveni, unatoč silnom trudu i želji, u 95 minuta nisu stvorili niti jednu izrazitu priliku

ORIJENT 1919  – RUDEŠ 0:1




RIJEKA  Utakmica 17. kola Druge HNL: Orijent 1919 – Rudeš 0:1 (0:0). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 300. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) 7. Strijelac: 0:1 Gudelj (79′), Žuti kartoni: Gadže, Putnik (Orijent 1919), Shatri (Rudeš).


ORIJENT 1919: Boglić 6, Senčar 5,5, Mulac 6, Fatić 6,5, Dukađin 5,5 (od 67′ Biškupović -), Durdov 5,5 (od 79′ Petrović -), Zrilić 5,5 (od 79′ Srzentić -), Putnik 6, Gadže 6, Marot 6 (od 84′ Jelić -), Komorski 6,5 (od 67′ Demirović -).


RUDEŠ: Mustapić 6,5, Popovic 6,5, Gudelj 7, Majić 6,5 (od 61′ B. Brajković -), Sekulić 7 (od 75′ Đaković -), Latković 6,5 (od 61′ R. Brajković -), Pavlek 6,5, Barić 6,5 (od 75′ Santos -), Shatri 6,5 (od 89′ Stipić -), Doljanin 6,5, Boršić 6,5.


Foto galerija: Druga HNL: Orijent 1919 - Rudeš 0:1




Nogometaši Orijenta 1919 doživjeli su i drugi poraz u drugom derbiju na otvaranju proljetnog dijela sezone. Nekadašnji prvoligaš bio je bolja momčad tijekom cijele utakmice promašivši pritom nekoliko izrazitih prilika. O igri Orijenta 1919 dovoljno govori činjenica da Crveni, unatoč silnom trudu i želji, u 95 minuta nisu stvorili niti jednu izrazitu priliku.


Brojni izostanci natjerali su trenera Edu Flegu na – brojne promjene. Sustava (3-5-2) i sastava u kojem je na desnom boku debitirao 18-godišnji Vito Marot. Igrao je u prvom poluvremenu pod glavnom tribinom na kojoj je svoje mjesto našao Josip Šimunić, izbornik U-19 reprezentacije. U prvih 20 minuta gosti su bili apsolutno dominantija momčad koja se bolje snašla na teškom krimejskom travnjaku i stvorila tri izrazite prilike. U 9. minuti Sekulić je sve napravio dobro osim završnice. Prošao je nekoliko igrača na ulasku u kazneni prostor, a onda izašavši ispred Boglića izgubio ravnotežu i poslao loptu preko gola. Dvije minute kasnije dočekao je ubačaj na drugoj vratnici i glavom poslao loptu uz bližu vratnicu. U 18. minuti Latković se našao sam ispred Boglića koji je pravovremenim istrčavanjem odradio gro posla, a ostatak je obavio Mulac dostigavši loptu nadomak gol linije. Nakon furioznog početka gostiju uslijedio je period ravnopravne igre do odmora bez velikih prilika. Najveće uzbuđenje dogodilo se u 32. minuti kada su domaći u dva navrata u istoj akciji tražili najstrožu kaznu zbog igranja rukom. U oba slučaja nakon udarca Senčara.


Nastavak je donio sličan razvoj situacije kao i prvo poluvrijeme. Gosti su 57. minuti bili nadomak vodstva. Pavlek je dočekao glavom ubačaj iz kuta i udarcem s nekoliko metara zatresao gredu. To ih nije obeshrabrilo. Nastavili su strpljivo i organizirano napadati i tražiti pogodak koji se dogodio u 79. minuti. Nakon jednog od brojnih udaraca iz kuta Gudelj je skočio i pogodio gredu, a neodlučni vratar Boglić u padu unio loptu u vlastitu mrežu. Krimejčani su u samom finišu pokušali dugim loptama nešto promijeniti, no od svega su se na kraju izrodile dvije velike prilike za goste. Đaković je u sudačkoj nadoknadi vremena ostao sam na udarcu ispred Boglića, ali je tukao zamalo preko gola. Santos je pak, također u kontri, pogodio vratnicu.



Standings provided by SofaScore LiveScore