Druga HNL

Nogometaši Opatije na Kantridi dočekuju Solin, pobjedom mogu stići na samo bod od lidera

Zoran Bogolin, trener Opatija/Foto Arhiva NL

Zoran Bogolin, trener Opatija/Foto Arhiva NL

Imamo na raspolaganju dvadesetak spremnih igrača i želimo ostvariti jednu domaću pobjedu nakon dužeg vremena – kaže trener Opatije Zoran Bogolin



RIJEKA Dubrava je apsolvirana s uvjerljivih 4:1, danas od 16.30 sati na Kantridi slijedi »zaostatak« protiv Solina pa u nedjelju na istom mjestu derbi protiv Orijenta 1919, potom veliki derbi u Sigetu protiv drugoligaškog lidera Hrvatskog dragovoljca te za kraj »lude serije« zahuktali Osijek II, također na domaćem terenu. Natiskani je to raspored nogometaša Opatije, koje u idućih 11 dana čekaju tri domaće i jedna gostujuća utakmica. Serija koja trenutačno drugoplasiranu momčad Druge HNL može vinuti i na sam vrh prvenstvene ljestvice. Trener Zoran Bogolin »spušta loptu na zemlju«…


– Naravno da je želja dobiti sve utakmice koje su pred nama, no svjesni smo da je ovo maraton, pred nama je dugo prvenstvo gotovo kao engleska liga i teško je držati formu kroz sve utakmice. Sada nas u dva tjedna čekaju četiri izuzetno teške utakmice: Solin, Orijent, Osijek i Dragovoljac. Bili bismo zadovoljni s dvjema pobjedama – tvrdi Bogolin, čiji su igrači djelovali dosta utučeno nakon prvog i za sada jedinog poraza od Cibalije na Kantridi. Međutim, reakcija protiv Dubrave bila je prava.


– Ne, nisu igrači bili utučeni… Ne očekujemo nešto pretenciozno, niti se furamo na neku previsoku razinu. Jednostavno, igramo kolo za kolo pa ćemo pogledati gdje smo. Liga je jaka, brza i čvrsta, a sve su ekipe tu negdje. Igru baziramo na čvrstoj obrani. To nas za sada drži na životu, a kada obrana popusti, vidjet ćemo u kojem ćemo smjeru krenuti.




Bogolin je dobio još jedno napadačko pojačanje u Marku Bjelanoviću.


– Došao je iznenada. Vidjet ćemo koliko je spreman, kako će se uklopiti. Mislim da smo se dobro popunili, a još je otvorena mogućnost angažmana Nine Mohorovičića. Sve je drugo, barem do zime, – zatvorena priča. Solin? Tipična dalmatinska ekipa s vjerojatno jako visokim igračima. Naš skaut Milanović dobro ih je skautirao, pripremio analizu. Imaju svoje dobre, ali kao i svaka ekipa – loše strane – rekao je Bogolin, koji ne može računati na duže odsutnog Kurilića. U kadar se vraća Bertoša.


– Imamo na raspolaganju dvadesetak spremnih igrača i želimo ostvariti jednu domaću pobjedu nakon dužeg vremena – rekao je trener Opatijaca.


Utakmica je otvorena za gledatelje, na raspolaganju je nešto više od tisuću ulaznica…



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore