Druga HNL

Nogometaši Opatije gostuju kod davljenika Solina: “Cilj je uhvatiti tri boda i približiti se lideru iz Sigeta”

Ivan Volarić

Anton Baltazar Bogolin/Foto Arhiva NL

Anton Baltazar Bogolin/Foto Arhiva NL

Nama je cilj u svakoj utakmici isti, pokušat ćemo osvojiti sva tri boda i zadržati se u samom vrhu - rekao je Anton Baltazar Bogolin



RIJEKA  Točno 15 dana nakon šokantnog remija na Poljudu nogometaše Opatije čeka gostovanje u obližnjem Solinu. “Crno-bijeli” su proljetni dio sezone otvorili s četiri boda, nakon boda osvojenog u Splitu uslijedila je minimalna domaća pobjeda nad Sesvetama. Jedini pogodak u toj utakmici, s bijele točke, postigao je napadač Anton Baltazar Bogolin.


– Četiri boda u prva dva kola nastavka su u skladu s našim planovima. Istina, mogli smo s obzirom na rasplet utakmice na Poljudu, imati i stopostotni učinak, ali ne žalimo toliko za time. Treba uzeti obzir da smo u zimskim pripremama imali dosta peha s ozljedama. Kako vrijeme odmiče sve bolje treniramo i vjerujem da ćemo se kroz utakmice dodatno dizati. Osim toga u pauzi smo ostali bez nekih igrača poput Weitzera, međutim. mislim da smo u Klapanu dobili adekvatnu zamjenu za njega. Kukoč i Karamatić su također pojačanja – govori 21-godišnji napadač, koji je svjestan da neće biti lako doći do bodova kod Solina neovisno o tome što je riječ o momčadi sa začelja ljestvice.


– Igrao sam još u pionirima protiv momčadi koje je vodio trener Matić i uvijek te momčadi igraju prepoznatljivo: čvrsto i kompaktno s kvalitetnim pojedincem u vršku napada, koji potezom može riješiti utakmicu. Nama je cilj u svakoj utakmici isti, pokušat ćemo osvojiti sva tri boda i zadržati se u samom vrhu. Nadamo se i da Dugopolje može prosuti bodove na Krimeji, jer Orijent 1919 je odlična ekipa. Dragovoljac je remizirao doma s Junakom… Zaostajemo sada četiri boda za Sigećanima, ali imamo utakmicu manje i s njima igramo na Kantridi. Naravno da bi voljeli uplesti se u borbu za naslov prvaka. Kvalitetu imamo. Međutim, dugo je još prvenstvo. Važno je saznanje da sve držimo u svojim rukama – rekao je Bogolin “mlađi”.




Bogolin “stariji” ima problema s obranom. Jukičić ima tri žuta kartona, Bertoša je načet pa će trener Opatije morati napraviti određene promjene u zadnjoj crti obrane.



Standings provided by SofaScore LiveScore