Druga HNL

Nogometaši Opatije dočekuju Solin na Kantridi: “Valjda će i nas krenuti…”

Ivan Volarić

Mihovil Jerolim Klapan/Foto Arhiva NL

Mihovil Jerolim Klapan/Foto Arhiva NL

Moramo ostati koncentrirani i napraviti sve da dobijemo Solinjane - kaže veznjak Mihovil Jerolim Klapan



RIJEKA  U redovima nogometaša Opatije se uoči današnjeg domaćeg ogleda protiv Solina (Kantrida, 16.30 sati) još uvijek osjećaju značajne posljedice prvog ovosezonskog poraza, doživljenog prošle srijede u Kranjčevićevoj ulici od Dinama II. Opatijce je silno pogodilo suđenje Ante Jurića iz Splita, ali ne samo zato jer su uvjereni da su njegove pogreške utjecale na konačni rezultat. Iz svega se izrodila i silna nervoza, koju je sudac na kraju morao smirivati kartonima pa su osim »pocrvenjelog« Luke Kožića iz kombinacija za današnji susret zbog trećeg žutog kartona ispali i Glavaš te Zgrablić. Neće biti ni ozlijeđenog Bogolina, te rekovalescenta Flege.


– Ne volim inače govoriti o suđenju, ali sudac nas je stvarno u Zagrebu oštetio – govori opatijska »desetka« Mihovil Jerolim Klapan. – Nakon crvenog kartona bilo je teško igrati. Nismo ni poslije toga tako loše stajali na terenu, ali dobili smo gol početkom nastavka. Imali smo neke šanse, pokušali smo izvući, ali bilo je stvarno teško s igračem manje. Ništa, ne trebamo sada dramatizirati. Doživjeli smo prvi poraz ove sezone pod okolnostima kakve su bile. Valjda će i nas krenuti, imamo odličnu ekipu, stvaramo šanse, ali lopta jednostavno neće u gol. Moramo ostati koncentrirani i napraviti sve da dobijemo utakmicu protiv Solina. Nedostajat će nam nekoliko važnih igrača, ali imamo širok kadar. Nadamo se i vjerujemo da će nas konačno krenuti.


Solin je u prošlom kolu neočekivano visoko na svojem terenu porazio Croatiu iz Zmijavaca, prethodno je u tri utakmice doživio tek jedan poraz. Imaju, doduše, Solinjani i utakmicu manje, u 3. kolu nisu gostovali kod Dinama II. Odgođena je zbog korone u redovima Modrih.




– Liga je dosta izjednačena i protiv nikoga ne možeš reći da ćeš unaprijed upisati bodove. Solin je klasična dalmatinska ekipa, čvrsta i agresivna, posebno na domaćem terenu. Neće biti lako, ali po meni sve je na nama. Najviše će se nas pitati, kako mi uđemo i reagiramo tijekom utakmice, tako će na kraju i završiti – poručio je nekadašnji junior Rijeke, koji je svojedobno na Kantridu stigao iz rodnog Zadra.



Standings provided by SofaScore LiveScore