Bundesliga

Nogometaši Kölna velikom pobjedom povećali izglede za ostanak u prvoligaškom društvu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Uraganskih pola sata odigrali su gosti na početku utakmice, kad su s dva pogotka Slovaka Ondreja Dude (8, 33) i jednim Austrijanca Floriana Kainza (23) poveli s 3-0



AUGSBURG Nogometaši Koelna slavili su veliku 3-2 (3-0) pobjedu na gostovanju u Augsburgu u prvoj utakmici 31. kola njemačke Bundeslige, kojom su si povećali izglede za ostanak u prvoligaškom društvu.


Uraganskih pola sata odigrali su gosti na početku utakmice, kad su s dva pogotka Slovaka Ondreja Dude (8, 33) i jednim Austrijanca Floriana Kainza (23) poveli s 3-0. U drugom poluvremenu domaća momčad je preko Gumnyja (54) i Vargasa (62) učinila utakmicu zanimljivom, ali u posljednjih pola sata mreže su ostale netaknute.


Koeln je s dvije uzastopne pobjede uspio doći do 29 bodova i 16. pozicije s tri boda prednosti pred Herthom, koja ima tri utakmice manje, ali i s bodom zaostatka za Arminijom i Werderom. Augsburg je s 33 boda u sigurnoj zoni na 12. poziciji.




Vodeći Bayern ima 71 bod i pobjedom na subotnjem gostovanju u Mainzu tri kola prije kraja može i matematički potvrditi naslov prvaka, s obzirom na to da drugoplasirani RB Leipzig zaostaje čak 10 bodova.