Licenciranje

Nogometaši Crikvenice žele u Drugu HNL: “Najvažnije je da je Grad stao iza nas, natkrit će se tribine…”

Denis Frančišković

Marko Prpić, predsjednik Crikvenice/Foto Arhiva NL

Marko Prpić, predsjednik Crikvenice/Foto Arhiva NL

Opatija i Orijent pomoći će nam oko licenciranja - kaže ambiciozni predsjednik Marko Prpić



RIJEKA Nogometaši Crikvenice u nastavak priprema koronasezone kreću s novim trenerom i starim ambicijama. Kormilo momčadi umjesto Nehajeva Svasta preuzeo je Siniša Mihić, a Grad je stao iza svog nogometnog stogodišnjaka i u ishodovanju drugoligaške licence. Kirci unatoč problemima što muče sve trećeligaše idu dalje zacrtanim smjerom. I ono što posebno ohrabruje predsjednika Marka Prpića u tom imaju dobru podršku. Cilj je osvojiti naslov na trećeligaškom zapadu pa kroz kvalifikacije ući u Drugu ligu. Bio bi to povijesni uspjeh i prvi put da ova regija ima čak tri drugoligaša.


– Zatražili smo drugoligašku licencu, dogovorili se s Gradom, koji je zainteresiran da klub uđe u viši razred. Radimo na tome, baš danas ćemo obići igralište i utvrditi što trebamo napraviti da bismo zadovoljili sve uvjete – potvrđuje Marko Prpić, predsjednik Crikvenice. – Uvjeren sam da možemo dotjerati stadion za dva, tri mjeseca, odnosno do svibnja. Najvažnije je da je Grad stao iza nas, tu ne treba puno ulaganja. Natkrit ćemo tribine s jedne i druge strane, a uredili smo dodatno još jednu svlačionicu. Ovo drugo je sve manje-više u dobrom stanju.
Crikvenica je u stanci ostala bez trenera Svasta, koji se vratio u Nehaj. Novo rješenje pronađeno je u Siniši Mihiću, treneru koji je prije 22 godine otišao u inozemstvo, točnije okušao se u ligama Istoka, a nakon što je radio u omladinskim školama Rijeke, Orijenta 1919, Lokomotive i Halubjana.


– Doveli smo Mihića, dobrog trenera i očekujem da će sve dobro štimati na relaciji struka – igrači. Istina, Mihića mnogi hvale, a vidjet ćemo što će napraviti, pred svima nama je puno posla. Sinišu sam poznavao otprije, još kao igrača, bio je i u krugu naših prijatelja tako da smo se lakše dogovorili – dodaje prvi čovjek kluba.




Ove zime moglo bi biti prometno i na igračkom planu. Nekoliko odlazaka već je realizirano, ali puno aktualniji su dolasci…


– U srijedu bi nam trebala doći dva pojačanja iz Bosne i Hercegovine. Jedan pravi napadač koji igra u Mladosti iz Kaknja i jedan igrač Čelika. Imamo i neke zainteresirane sponzore iz BiH koji bi ušli u klub. To će isto biti prava stvar za nas. Imeraj je otišao u Naprijed radi posla, u Vinodol su se vratili Buljat i Preni, dok se vratio Filipović iz Orijenta. Planiramo dovesti još jednog veznog igrača, vjerujem da ćemo zadržati potrebnu razinu kvalitete. Dobra je vijest i povratak kapetana Butorca, koji se oporavio nakon ozljede – dodaje Prpić.


Crikvenica je u proteklom razdoblju uspostavila i čvršću suradnju s dvama ovdašnjim drugoligašima, Opatijom i Orijentom 1919.


– Opatija i Orijent pomoći će nam oko licenciranja. Na Krimeji nemaju baš nešto previše igrača, nešto pregovaramo s Brdarom, a Zoran Bogolin najavio je mogućnost posudbe nekolicine igrača. No vidjet ćemo. Zahvaljujem i jednom i drugom klubu, imamo podršku i od Bogolina i Koljanina – zaključuje Prpić.