Cirkus u Brazilu

Nogometaši Boce Juniors proveli noć ispred policijske postaje, potukli se s osiguranjem!

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Na video snimkama se jasno vidi kako igrači Boce napadaju zaštitare i gađaju ih raznim predmetima



BELO HORIZONTE Nogometaši argentinskog velikana Boca Juniorsa proveli su noć u autobusu ispred brazilske policijske postaje u Belo Horizonteu prije nego što im je dopušteno vratiti se kući.


Igrači argentinskog velikana završili su ispred policijske postaje nakon što su se potukli s osiguranjem poslije utakmice osmine finala Copa Libertadores protiv Atletico Mineira. Brazilski klub je prošao dalje boljim izvođenjem kaznenih udaraca.


Argentinci su bili revoltirani suđenjem i poništenim golom pa su nakon utakmice razbijali po svlačionici, a pokušali su ući i u svlačionicu suparničke ekipe. Pritom je došlo do naguravanja, a zatim i tučnjave s pripadnicim osiguranja. Na video snimkama se jasno vidi kako igrači Boce napadaju zaštitare i gađaju ih raznim predmetima.


 




Policija je objavila kako je ispitala šest članova argentinske delegacije, od kojih su dvojica kažnjena sa po 3.000 reala (575 američkih dolara). Ostala četvorica optuženi su za fizički napad i trebali bi se pojaviti na sudu naknadno.


Očekivalo se da će delegacija Boce iste večeri letjeti u Argentinu, ali je klupski autobus umjesto toga odveden u policijsku postaju. Autobusu je napokon dopušteno da napusti policijsku postaju idućeg dana oko podneva.


Bocin dopredsjednik Juan Román Riquelme požalio se argentinskim medijima da zaštitari nisu dozvolili igračima povratak u svlačionicu.


Obje utakmice osmine finala završile su bez golova, ali je Atletico Mineiro prošao dalje sa 3-1 boljim izvođenjem jedanaesteraca.


Zanimljivo, Atletico Mineiro će u sljedećoj fazi ponovo igrazi s jednim od argentinskih klubova. Očekuje ga okršaj s boljim iz susreta River Plate i Argentinos Juniorsa.