Druga HNL

Nogometaše Orijenta 1919 nakon sinjskog remija očekuje test ogled s Rudarom pa derbi s Dugopoljem

Ivan Volarić

Edin Fatić, Marko Putnik, Karlo Senčar i Emanuel Črnko slave pogodak sa strijelac Kristijanom Fućkom/V. KARUZA

Edin Fatić, Marko Putnik, Karlo Senčar i Emanuel Črnko slave pogodak sa strijelac Kristijanom Fućkom/V. KARUZA

Današnja utakmica protiv Rudara je zatvorena za navijače



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 vratili su se iz Sinja s osvojenim bodom i dojmom da su možda mogli napraviti nešto više uz malo više prisebnosti u završnicama obećavajućih akcija u samom finišu utakmice.


– Moram prvo istaknuti da je konačnih 1:1 realan rezultat – kaže Damir Milinović, trener »crvenih«. – Imali su oni svojih prilika za drugi gol, ali i mi smo u posljednjih deset minuta imali dvije velike šanse. Gadže je pogodio vratnicu, Švrljugi je vratar obranio udarac. Uspjeli smo povesti pogotkom iz slobodnog udarca preko Monjca. Kada smo mislili da ćemo otići na odmor s golom prednosti, dogodila nam se jedna pogreška u obrani za 1:1. Umjesto da izbijemo loptu, išli smo nešto odigravati i dobili smo gol. No, U Sinju će na proljeće svakomu biti teško doći do bodova jer domaćin želi osigurati ostanak.


Na Krimeji su uoči ogleda kod Junaka priželjkivali nastaviti pozitivan niz, u čemu su uspjeli.




– Najbitnije je bilo ne izgubiti. Okrećemo se derbiju s Dugopoljem, vraća nam se Črnko. Nadam se da će nas ovaj tjedan poslužiti vrijeme da možemo trenirati na Krimeji.


Na Krimeji nastavljaju uhodanim ritmom odigravanja prijateljskih utakmica utorkom. Danas (18 sati) će ugostiti Rudara iz Labina. Utakmica je zatvorena za  navijače.