Zanimljiva podjela novca

Njemački tjednik objavio detalje osnivačkog sporazuma Superlige, Barcelona i Real trebali su dobiti najviše

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prema Der Spiegelu, u zamjenu za početni zajam od 3,5 milijardi eura, osnivački klubovi trebali su toj američkoj grupaciji vratiti oko 6,1 milijardu eura raspoređenih tijekom 23 godine s osnovnom kamatnom stopom od dva do tri posto



RIJEKA Njemački tjednik Der Spiegel objavio je izvatke iz osnivačkog sporazuma Superlige. Doduše, riječ je o dokumentu koji uključuje 15 klubova, a ne 12, dakle onome koje je bio snazi uključujući PSG, Borussiju Dortmund i Bayern. Prije svega vrlo je bitno naglasiti da je američka grupacija JP Morgan Chase & Co trebala itekako dobro naplatiti svoje ulaganje. Prema Der Spiegelu, u zamjenu za početni zajam od 3,5 milijardi eura, osnivački klubovi trebali su toj američkoj grupaciji vratiti oko 6,1 milijardu eura raspoređenih tijekom 23 godine s osnovnom kamatnom stopom od dva do tri posto.


Što se tiče raspodjele zarade ona ne bi bila jednaka za sve klubove. Preciznije, ispada da bi Milan, Inter, Atletico Madrid i Borussia Dortmund zaradili manje nego ostali klubovi osnivači. Prihod za ta četiri kluba bio bi 3,8 posto od ukupnih prihoda, a ostali bi trebali dobiti 7,7 posto. Osim toga Barcelona i Real Madrid su si osigurali dodatne financijske privilegije pa bi u prve dvije sezone dobili odštetu od po 30 milijuna eura.