Druga HNL

Nikola Macolić prvijencem donio remi na Krimeji, Orijent 1919 ostao lider Druge HNL

Ivan Volarić

Kristijan Fućak nije uspio nadmudriti vratara Silića/M. LEVAK

Kristijan Fućak nije uspio nadmudriti vratara Silića/M. LEVAK

Mlada Orijentova momčad igrala je na refule, povremeno je pokazivala zbog čega je na na vrhu poretka, ali generalno u energetskom smislu nije bila na razini utakmice koju je nakon Pervanova isključenja trebalo dobiti uz malo više trke i mirnoće u pasu

ORIJENT 1919 – DUGOPOLJE 2:2




RIJEKA  Utakmica 5. kola Druge HNL: Orijent 1919 – Dugopolje 2:2 (1:1). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 300. Sudac: Ante Čulina (Zagreb) 7. Strijelci: 0:1 Čubelić (17′), 1:1 Mulac (24′), 1:2 Brnić (63′), 2:2 Macolić (83′). Žuti kartoni: Zrilić, Fućak, Mulac (Orijent 1919), Čubelić (Dugopolje). Crveni karton: Pervan (23′).


ORIJENT 1919: Boglić 5,5, Mulac 7,5, Fatić 6, Macolić 7, Frigan 6,5, Mohorovičić 6 (od 46′ Hodža 6), Zrilić 6 (od 65′ Srzentić -), Putnik 6 (od 79′ Gerc -), Travaglia 6 (od 70′ Matulja -), Tadejević 6,5, Fućak 6.


DUGOPOLJE: Silić 6, Kurtović 6, Čerina 6, Brnić 7 (od 90′ Posinković -), Javorčić 6,5, Maganjić 6,5 (od 84′ Kuliš -), Ćubelić 7, Jenjić 6 (od 46′ Rodić 6,5), Bašić 6, Bekavac – (od 22′ Karabatić 6), Pervan 5.




Nogometaši Orijenta 1919 ostali su nakon pet odigranih kola jedina neporažena drugoligaška momčad. Igrači Dugopolja dvaput su vodili na Krimeji, no na kraju su se morali zadovoljiti s bodom što je najmanje što su zaslužili. Gosti su ostavili nešto bolji dojam iako su od 23. minute igrali s igračem manje. To ne znači da bi bilo nezasluženo da je drugoligaški lider na kraju stigao do trećeg pogotka i potpunog preokreta. Mlada Orijentova momčad igrala je na refule, povremeno je pokazivala zbog čega je na na vrhu poretka, ali generalno u energetskom smislu nije bila na razini utakmice koju je nakon Pervanova isključenja trebalo dobiti uz malo više trke i mirnoće u pasu. Devet igrača Dugopolja na kraju je u polju djelovalo barem ravnopravno s deset igrača Orijenta 1919. Ta činjenica sve govori…


Mulčeva majstorija


Tristotinjak gledatelja ustalo je sa svojih mjesta u 14. minuti. Macolić je ubacio, netko očešao loptu koja je stigla na drugu vratnicu do usamljenog Fućka. Napadač Orijenta 1919 preslabo je tukao glavom da vratar Silić to ne bi bez problema zaustavio. Tri minute kasnije iz slobodnog udarca za domaće izrodila se kontra istekom koje je Čubelić efektno pogodio lijevi gornji kut. Boglić se protegnuo koliko je dug i širok, ali lopta je ostala neuhvatljiva za vratara “Crvenih” – 0:1. U 20. minuti ponovo su gosti zaprijetili iz (polu)kontre, no Boglić je ovoga puta bio pravovremen. Gosti su u tim trenucima bili bliže drugom nego domaći izjednačujućeg pogotku, a onda je jedan bijeg Kristijana Fućka sve promijenio. Napadač Orijenta 1919 je pobjegao zadnjoj liniji gostiju, Pervan ga povukao s leđa kada je bilo izvjesno da će izaći “jedan na jedan” s vratarom. Branič Dugopolja je pocrvenio, a branič Orijenta 1919 Dominik Mulac izveo slobodan udarac u maniri klasnih veznjaka ili napadača. Prebacio je živi zid u uz pomoć desne spojnice postigao rijetko viđeni pogodak. Gosti su u šezdesetak sekundi ostali bez vodstva i s igračem manje, a Crveni strpljivo čekali na priliku za drugi pogodak. Kao u 31. minuti kada je Frigan gurnuo Fućka samoga na Silića, a vratar Dugopolja izašao pobjednikom u izravnom sučeljavanju.


Macolićev prvijenac


Gosti su osjetno bolje krenuli u nastavku. Trkom su nadoknadili igrača manje na terenu, nametnuli su se posjedom lopte i dočekali u 63. minuti priliku za novo vodstvo. Maganjić je gotovo s korner linije pronašao na drugoj stativi Brnića koji je glavom svladao Boglića – 1:2. Tek nakon što su primili pogodak domaći su se trgnuli. Za to je bilo potrebno i nekoliko Fleginih promjena. Težište igre preselilo se konačno pred gostujući kazneni prostor. Kako je vrijeme teklo tako su sve češće domaći visokim loptama tražili svoje napadača (ušao je i Gerc).


U 83. minuti na ubačaj se odlučio branič i strijelac jedinog pogotka Dominik Mulac. Sve je dobro ispratio Nikola Macolić i s nekoliko metara glavom postigao prvijenac u crvenom dresu – 2:2. Krimejčani su na krilima izjednačujućeg gola tražili i onaj pobjednički, no u preostalih deset minuta uspjeli su složiti tek jednu priliku. Hodža je na ulasku u 90. minutu ostao sam na udarcu na vrhu šesnaesterca, ali je tukao preslabo za dobro postavljenog vratara Dugopolja.


Navijači Orijenta su unatoč remiju zapljeskali mladoj momčadi uz povike ohrabrenja: Kup je naš! Miris velike utakmice s Dinamom s neodoljivo širi Krimejom…


Foto galerija: 5. kolo Druge HNL: Orijent - Dugopolje Foto: Mateo Levak


 



Standings provided by SofaScore LiveScore